Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ankara'da Pasifik İnşaat tarafından 20 dönüm arazide karma kullanımlı proje olarak hayata geçirilen Next Level'daki 7 kral dairesinden 4'ü satıldı. Her biri 3 milyon 300 bin liraya satılan, 4 metre tavan yüksekliği olan 426 metrekarelik dairelerin alıcıları da Ankaralılar...

        Rize'nin ilk özel çay firması olan Orçay'ın kurucusu olan Ahmet Erdoğan'ın, 1985 yılına kadar inşaatçılık işi yaptığını söyleyen Pasifik İnşaat'ın 35 yaşındaki Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, "Ankara'da madencilik, enerji ve taahhüt sektöründe önemli bir sermaye birikimi oluştu. Biz de onların modern gereksinimlerini karşılayan bir gayrimenkul projesi geliştirdik. Önümüzdeki dönemde büyüyen sektörlere lojistik ve bilişim eklenecek" diyor.

        "Ankaralılara önce rezidans ile apartman arasındaki farkı anlatmakla işe başladık. Onlara, 'Size evinize girene kadar otel, girdikten sonra da bir dairede oturma konforu veriyoruz' dedik... Örnek kat olarak bitirdiğimiz 15. katımıza tanıtım turları düzenledik" diyen Erdoğan, "Normal dairelerimiz 760 bin lira ile 1 milyon 900 bin lira arasında satıldı" bilgisini de veriyor.

        YILDA 15 MİLYON EURO KİRA GELİRİ

        500 milyon lira yatırım yapılan Next Level, Erdoğan'ın ilk gayrimenkul projesi.

        2010 yılında Ufuk Üniversitesi Vakfı'ndan araziyi satın alan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) açtığı ihaleyi kazanan proje, hasılat paylaşım modeliyle gerçekleştirildi.

        Erdoğan, "TOKİ'nin AVM bölümündeki hisselerini 147 milyon lira vererek satın aldık. Çünkü bu bölümü satmıyoruz. 42 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip AVM içindeki 150 mağazanın yıllık kira gelirinin, toplam 15 milyon Euro olmasını bekliyoruz" diyerek projenin mülkiyetinde yaptıkları değişikliği de ifade ediyor.

        Türkiye'ye ilk kez gelecek yabancı markaların da bu AVM'de yer alacağını belirten Erdoğan, açık hava terasları, sinema ve restoranlarıyla sosyal yaşamı da projenin önemli bir parçası haline getirdiklerini vurguluyor.

        'İYİ ARSALAR MASAMIZDA'

        Metrekaresi 7 bin lira ile 8 bin lira arasında değişen ve toplam 105 dairenin yer aldığı rezidans blokunun yüzde 50'sinin satıldığını belirten Erdoğan; İstanbul'un Maslak'ı olarak pazarlanan Ankara-Eskişehir-Konya yollarının kesiştiği çeyrek dairenin merkezine konumlanan projede, metrekare fiyatı 5 bin 800 ile 7 bin lira arasında olan 133 ofisin de, yüzde 80'inin satıldığını ve önümüzdeki haziran başında hizmete açılacağını belirtiyor.

        Avusturyalı ünlü mimar Brigitte Weber'le çalıştıklarını söyleyen Erdoğan "Avrupa ekolünü" neden tercih ettikleri sorusunu, "Ayrıntılara önem veriyorlar. Avrupa mimarisinde binalara yaklaştıkça güzelliği fark ediliyor, Amerikan mimarisinde ise uzaktan daha güzel görünüm elde ediliyor" diye yanıtlıyor.

        Makine mühendisliği eğitimi alan Erdoğan, "İklimlendirmeye çok önem verdik. Kapalı mekânlarda iyi bir iklimlendirme olmazsa, oksijen eksikliği baş ağrısı ve rahatsızlık yaratıyor. Bir binanın konforunu mekanik sistem belirler" sözleriyle, mekanik çözümlere odaklandığını ifade ediyor.

        Next Level'a komşu 5 dönümlük bir arazide "loft" projesi başlattıklarını da söyleyen Erdoğan, "Ankara'da özellikli bir projeye yatırım yaptığımız görülünce, tüm iyi arsalar bizim önümüze geliyor. Başlarda Ankara'dan sonra ikinci projemizi İstanbul'da yapmayı düşünüyorduk ama bu gidişle Ankara'da biraz daha kalacak gibiyiz... " diyor.

        Ankara "memur kenti" tanımını unutturacak, "erişilebilir lüks" kavramıyla tanışıyor.

        Diğer Yazılar