Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FETÖ’nün finansal ayağındaki en önemli yapının TUSKON adlı dernek olduğunu hepimiz biliyoruz. Ve bu derneğin bir dönem özellikle Afrika ve Asya ülkelerinde söz sahibi olduğunu da! Derneğin başkanı Rıza Nur Meral’in 17 Aralık darbe girişimi sonrası AK Parti iktidarını, daha da doğrusu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni açıkça tehdit ettiği konuşmasını o gün ayakta alkışlayıp sorguya alındığında ise, “Alkışladım ama ne dediğini anlamadan” şeklinde ifade veren işadamlarının düştüğü hal pek bir içler acısı ama inanılası da değil!

        FETÖ’yle mücadele ya da FETÖ’ye tavır alma konusunda 17 Aralık 2013’ü (ki benim için o tarih 7 Şubat’tır) baz alırsak aslında bu tiplere benzer, inanılası olmayan bir yığın sahtekâr var ortalıkta ve bunların da afişe edilmesi gerekiyor, ama bugün değil! Çünkü bugün 17 Aralık darbe girişiminin hemen öncesinde adeta keşfe gelen ve “üst aklın” üyeleri olduğunu düşündüğüm isimlerle ilgili henüz öğrendiğim bir bilgiyi sizlerle paylaşmak istiyorum.

        Richard Armitage ismini bilen bilir. AK Parti iktidarının ilk yıllarında ABD’nin Dışişleri Bakan Yardımcısı’ydı. HAMAS’ı terör örgütü olarak kabul eden, İsrail yanlısı, Ermeni diasporasından taraf olan Armitage’in Türkiye’ye epeyce bir ilgisi vardı. O kadar ki bu ilgi bakan yardımcılığından ayrıldıktan sonra da kesilmedi. Türkiye’yle olan bağını koparmadı ve Türk Amerikan Konseyi Başkanlığı’na oturdu. Eski Amerika Büyükelçisi James Holmes ile birlikte uzun zaman görev yaptılar konseyde.

        Özellikle Armitage için CIA’nin gizli ajanı ve deyim yerindeyse tam bir proje adamı olduğu söylenir. Bu konuda İngilizce yazılmış pek çok yazı bulabilirsiniz internette. Türkiye’de de çok ilginç projelerin arkasında onun olduğu iddia ediliyor. Mesela doğru yalan bilemem, ama Onur Öymen’e göre bir üst akıl projesi olan Baykal’a kaset komplosu ve hemen ardından Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa getirilmesinin arkasındaki isimlerinden biri Armitage.

        Öymen, CHP Genel Başkanlığı koltuğuna oturtulan Kılıçdaroğlu’nun ilk görüştüğü ismin Armitage olmasını dayanak göstermiş verdiği bir beyanatta, ama bu başlı başına bir dayanak olamaz bence. Çünkü sonuçta o görüşme gerçekleştiğinde Amerika’nın derin adamı olarak herkesçe bilinen Richard Armitage, Türk-Amerikan Konseyi’nin başındaymış.

        Ama eğer FETÖ’nün arkasında hangi üst aklın ya da uluslararası derin yapının olduğunu öğrenmek istiyorsak gerek Amerika’daki pozisyonu gerekse Türkiye’yle ilişkileri açısından Armitage ismini, ilişkilerini mercek altına almakta fayda var değerli okurlarım. Mesela TUSKON’la kurduğu ilişki! Rıza Nur Meral ve ekibiyle muhabbeti! Ve Türkiye’yi ziyaretinin zamanlamaları.

        Mesela çok önemli bir detay aktarayım. O dönem Türk-Amerikan Konseyi Başkanı olan Richard Armitage ve Genel Müdür James Holmes, 17 Aralık’a çok kısa bir zaman kala Ankara’yı ziyaret etmişler. Başta CHP olmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştiren ikilinin Ankara’dan sonraki durağı ise Çanakkale olmuş.

        Şimdi siz de benim gibi dersiniz ki ne alaka?

        Alaka TUSKON sayesinde olmuş efendim. TUSKON’un davetlisi olarak ÇAGİAD (Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği) tarafından ağırlanan ekip kapalı kapılar ardında bir dizi toplantı gerçekleştirmiş. Bu konuda, yani bu ekibin Çanakkale ziyaretiyle ilgili aradım taradım tek bir habere dahi rastlayamadım. Yanıldıysam şimdiden özür diliyorum, ama bu kadar mühim isimlerin TUSKON’cularla beraber Çanakkale’yi, ÇAGİAD’ı ziyareti hiç mi dikkat çekmez haberciler tarafından. Hadi ulusal basın atladı! Peki ya Çanakkale’nin yerel basını? Onlar nasıl atladılar?

        Cidden çok merak ettim. TUSKON, Armitage, Holmes ve Amerikan Ordusu’ndan emekli olduğunu söyleyen bir albaydan oluşan o ekibi neden Çanakkale’ye götürdü?

        Turistik ziyaret için mi yoksa 17 Aralık darbe girişimine dair bir brifing vermek için mi?

        (Not: Konseyin genel müdürü olan eski Amerikan Büyükelçisi James Holmes, 17 Aralık sonrası yaptığı açıklamalarla Türkiye ile Amerika arasında büyük krize neden olmuş ve Türkiye’nin diplomasi baskısının ardından görevinden istifa etmişti. Çok geçmeden başkan olan Armitage de istifasını sunmuş ve bu istifalar o dönem epeyce tantana yaratmıştı!)

        Diğer Yazılar