Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2015 yılında kaymakam olarak görev yaptığı Beytüşşebap’ta özellikle Twitter mecrasında yazdıklarıyla üne kavuşan Kadir Güntepe önceki gün FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınınca memleket büyük şok yaşadı. İddiaya göre Güntepe’de örgütün haberleşme programı ByLock çıkmış ve FETÖ’nün Amasya imamı olan kişiyle de yüz yüze ve telefonla defalarca görüşmüş.

        Ben biraz emniyet kaynaklarıma bu işin gerçekten sadece bir iddia olup olmadığını sordum. Değilmiş. Zaten bu sadece bir iddia olsa Güntepe alelacele gözaltına alınmazdı; zira yazdıklarıyla, tavrıyla büyük bir kitlenin gönlünde taht kurmuş bir isimdi, hatta bu yüzden medyanın büyük bir bölümünde kamuoyuna “FETÖ karşıtı” olarak sunulmuştu. O nedenle ben, Güntepe’nin bu soruşturma kapsamında gözaltına alınmasının basit bir prosedür olduğunu düşünmüyorum. Yani sıradan bir gözaltı süreci işlemediği kesin. Hatta yine kaynaklarımdan öğrendiğim daha net bir bilgiyi aktarayım bu konuda.

        Güntepe hakkındaki bilgi ve belgeler önlerine ilk geldiğinde soruşturmanın başındaki yetkililer gördüklerine inanamamışlar. “Olamaz böyle bir şey!” deyip belge ve bilgilerin tekrar tekrar teyidini almışlar istihbarat birimlerinden. Ancak emin olduktan sonra gözaltı kararı uygulamaya alınmış.

        Soruşturma devam ediyor. Bundan sonra Güntepe hakkında ne duyacağız, ne öğreneceğiz bilmiyorum ama bildiğim tek bir şey var, o da bu kaymakamın örgütün “kripto” adı verilen gizli üye meselesine büyük bir örnek olduğudur. “Kripto deyip geçmemek lazım” diye belki bin defa söylemişimdir. Ve asıl korkmamız gerekenlerin kendilerini açık açık ortaya koyanlar değil, bu kriptolar olduğunu da tekrar etmişimdir. Mesela 15 Temmuz terör saldırısı da TSK içerisine konuşlanmış kriptoların işiydi esasen. “Ben de cemaatçiyim... Fethullah Gülen’in askeriyim” diyenlerin değil! Öyle diyenler zaten 15 Temmuz’dan çok önce ya arazi oldular ya da hapsi boyladılar.

        Şimdi gelelim zurnanın zırt dediği yere değerli okurlarım!

        Yazının başlığı önünüzde efendim. Gayet net bir biçimde soruyorum; “Bu kaymakam gibi daha kaç kripto var biliyor muyuz?” diye. Bilmiyoruz. Hiç kimse bilmiyor. Neden peki? Çünkü bunlar kendilerini gizlemeyi çok ama çok iyi başarıyorlar. Tıpkı örgütün liderinin ortalığa da saçılmış talimatında olduğu gibi yeri geliyor küfrediyorlar ona... Yani o ağlak imama! Yeri geliyor “vatan, millet, Sakarya” üzerine en çok onlar atıp tutuyor. En çok onlar memleket aşkına tüm terör örgütleriyle kelle koltukta mücadele ediyormuş gibi bir görüntü veriyor. Ve emin olun, kripto sadece Kadir Güntepe değil, devletin içerisine öyle ya da böyle çöreklenmiş binlerce kişi var. Adımdan emin olduğum kadar bundan da eminim. Bunları anlamak, bunların kim olduğunu kavramak gerçekten zor.

        Diyebilirsiniz ki şimdi: “Eee peki biz bir kişinin kripto olup olmadığını, yani örgütün gizli elemanı olup olmadığını nasıl anlarız?” Size tek bir yanıtım olur bu konuda! Anlayamazsınız! Daha doğrusu anlayamayız. Anlayacak olan istihbarat yetkilileridir. ByLock o nedenle büyük bir delildir bu işte. Eğer Kadir Güntepe’nin Bylock kullandığı anlaşılmamış olsaydı onun bir kripto olduğunu çözmek de asla mümkün olmazdı. Elbette ki ByLock tek delil de değildir bu işte. Adam sıkı bir kripto, örgüt liderinin tanımıyla “uyuyan hücredir” ama ByLock kullanmamıştır.

        Ben birçoğunun da bu olduğuna ve bunların yeni bir hareket için kesinlikle talimat beklediğine inanıyorum. Umarım başarılı olmadan, kötü emellerine ulaşmadan bunların kim olduğu anlaşılır, ancak siz siz olun yine de dikkat edin. “Vayyy, adama bak ya! Ne biçim sallıyo FETÖ’ye, FETÖ’cülere” deyip onun gerçek bir FETÖ karşıtı olduğunu düşünmeyin. Hele hele olur olmaz salvolarla canınızı sıkanı falan FETÖ’cü ilan edip yaftalayanlara sakın aldanmayın! Çünkü emin olun, bunların birçoğu o örgüte göbekten bağlı tipik bir kriptodur. Benden söylemesi!

        Diğer Yazılar