Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Temmuz’da yaşananlarla ilgili geçen hafta ortaya attığı “Kontrollü darbeydi” iddiasına verilen karşılığa çok öfkelendi CHP cenahı ve “Hayır” cephesi.

        Karşılıktan kastım, Sabah Gazetesi’nin o gece Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yaşadıklarının anbean kamera görüntülerini kamuoyuyla paylaşması meselesi.

        “Hayır”cılara göre bu görüntülerin sızdırılmasının tek amacı, Kılıçdaroğlu’nun itibarsızlaştırılıp “Evet” oylarının artmasını sağlamakmış.

        Çok kalleşçe bir son vuruşmuş efendim. Referanduma sayılı günler kala bu görüntülerin kamuoyuyla paylaşılması hiç etik değilmiş. Tam bir belaltı iş olmuşmuş falan filan.

        GEREKSİZ-CİDDİYETSİZ

        Amaç o değildi, bundan yüzde 1500 eminim, ama öyle olmuş bile olsa bu neden “Hayır” cephesinin sinirlerini hoplatıyor, anlamıyorum.

        Bu haberin gündeme gelmesinin, o gece Kılıçdaroğlu’nun saniye saniye ne yaptığının görüntülerinin aktarılmasının müsebbibi kim?

        Cumhurbaşkanı Erdoğan mı? Ya da Başbakan Yıldırım mı?

        Ne yani bu insanlar durduk yerde mi bu görüntüleri buldurup çıkarttılar da kamuoyuna servis ettirdiler?

        Niye kimse bu görüntülerin paylaşılmasının asıl sorumlusunun Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu görmüyor ya da görmek istemiyor.

        Nihayetinde 1 hafta önce durduk yerde çıkıp, “15 Temmuz gecesi yaşananlar bir tiyatroydu” manasına gelen, “Kontrollü darbeydi” laflarını eden o değil miydi?

        Peki... Pardon ama onlarca şehidi, binlerce yaralısı olan ve milyonlarca insanın psikolojisini altüst eden o gecenin bir kurgu ve senaryodan ibaret olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı yanıtsız mı kalacaktı?

        Eğer cidden böyle düşünülüyorsa yazıklar olsun! Gerçekten de yazıklar olsun!

        Ben daha o lafı ettiğinin ertesi günü yazdım düşüncemi.

        Söylediklerinin ne kadar gereksiz ve ciddiyetsiz olduğunu, yapmış olduğu açıklamanın FETÖ ve patronlarına hizmet ettiğini sizlerle paylaştım.

        “Kılıçdaroğlu’nun ‘Elimde bir dosya var bu konuyla ilgili’ dediği o dosya tamamen düzmece. Ben onun yerinde olsam derhal çark eder, bu açıklamadan geri adım atar ve özür dilerim. Aksi halde Kemal Bey o dosyanın altında ezilir” dedim.

        Dileyen bakıp okuyabilir o gün ne demişim diye...

        O yüzden rahatlıkla bu meselede tarafımı koyabiliyorum.

        Kimse kusura bakmasın ama Kılıçdaroğlu bu yanıtı, hakkında yapılan o haberleri fazlasıyla hak etmiştir.

        TARTIŞMA DEVAM EDER

        Eğer şu olsaydı... Bu görüntüler sebepsiz, hiç gereği yokken falan kamuoyuyla paylaşılmış olsaydı o zaman derdim ben de, “Bu iş olmadı! Alenen belaltı vuruyorsunuz” diye.

        Ama durum o değil ki! Durum tam tersi.

        Yani Kılıçdaroğlu referanduma sayılı günler kala “Evet” cephesine belaltı vurmak için o sözleri sarf etti ve haliyle de karşılığını aldı. Çünkü cidden yenilir yutulur değildi o söyledikleri.

        Yazın bir kenara... Referandum geçer, seçim biter ama CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ettiği o sözler baki kalır ve tartışması da epeyce devam eder.

        Diğer Yazılar