Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ünlü tenor Hakan Aysev, Urla’da bir yıl önce kapsamlı bir sanat merkezi açtı.

        Değerli sanatçının açtığı bu merkez geniş bir yerleşim alanına sahip Urla için çok büyük bir şans. Sanat ile ilgilenmek isteyen çocuklar için bulunmaz bir fırsat. Hakan Bey çok güçlü bir kadroyla merkezini yönetiyor.

        Müzik ana sanat dalında, opera, şan, solfej, şarkı söyleme teknikleri, piyano, keman gitar, yan flüt, bateri, perküsyon dersleri çok deneyimli öğretmenler tarafından veriliyor. Merkezde ayrıca, diksiyon, bale, yoga, plates dersleri ve Türk sanat müziği koro çalışmaları var.

        Merkezin, Güzel Sanatlar Konservatuarlarına hazırlık eğitimleri yapması, geleceğin sanatçılarına temel oluşturuyor.

        Merkezde kayıt stüdyosunun bulunması, kayıt yapmak isteyen sanatçılar için büyük kolaylık.

        Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan bu merkeze belli süre devam eden öğrenciler, sertifika alabiliyorlar.

        Sertifika programına katılıp, bu sürecinden geçen öğrenciler, eğitimlerini tamamlayıp belgelerini aldıktan sonra benzer kurumlarda eğitmenlik yapabilme hakkını kazanıyorlar.

        YETENEK TESPİTİ

        Hakan Aysev’e bir yıl önce torunum Mina’yı kızım ile birlikte götürmüştük. Ne kadar iyi yapmışız. Hakan Bey, onun seviyesini, yeteneğini tespit ettikten sonra çok değerli piyano öğretmeni, Deniz Aliefendioğlu’nun eğitimine bıraktı.

        Daha önce de piyano çalan Mina, bir yıl içinde Deniz Hanım’ın emekleri ile çok gelişti, piyanoyu nota okuyarak çalmaya başladı. Kızım Senem ve ben Urla’da bize bu imkânı sunduğu için sevgili Hakan Aysev’e, Mina’nın yaşamına piyanoyu daha kalıcı bir şekilde yerleştiren, Deniz Aliefendioğlu’na çok teşekkür ediyoruz.

        Hakan Bey’in açtığı sanat merkezi, Urla’da yaşayanlar için çok gerekli bir eğitim kurumu.

        Hakan Aysev, merkezi açma nedenlerini açıklarken, Urla’da yaşayan bizlerin duygularımızı ne kadar iyi tahlil ettiği belli oluyor.

        DUYGULARIN TARİFİ

        18 Ekim 2015 tarihinde, çok değerli sanatçı dostlarımla bir sanat merkezi açmış olmanın mutluluğu ve gururu içindeyim. Amacımız sanatın, sadece metropollerde değil, Türkiye’nin her köşesinde pırıl pırıl parlayabileceğini göstermektir. Gençler ve genç kalanlar akademik eğitim, güleryüz ve sevgi ile hizmet veren merkezimizden mezun olup sertifika alabileceklerdir.

        Sanat merkezimize gelen tüm veli ve öğrencilerimiz ile tek tek ilgilenip hangi alana yeteneklerinin olduğunu tespit edip, onları doğru ve bilinçli yönlendirmek önceliğimizdir.

        Her yaştan sanatı seven kişilerin gelebildiği bu merkezde, hepimizin çok sevdiği değerli müzisyen Nalan Altınörs sanat müziği koro çalışmaları yapıyor.

        Merkez olmaktan çok tam bir okul kabul edebileceğimiz bu kurumda Hakan Aysev, Nalan Altınörs, Süreyya Berfe, Aytaç Kardüz, Kemal Tören, Aydın Öğüt, Deniz Aliefendioğlu, Nur Özgenç, Onur Gül, Barlas Kızılöz, İpek İbrahimoğlu gibi çok değerli isimler ders veriyorlar.

        Yıllardan beri yurt içi ve yurt dışında edindiği deneyimleri, Luciano Pavoretti, Mustafa Yurdakul ve tüm değerli hocalarından öğrendiklerini çocuklara, sanatçı adaylarına aktarmayı misyon edinen Hakan Aysev’e sonsuz teşekkürler.

        Diğer Yazılar