Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kültür Bakanlığında Genel Müdür olarak görev yaptığım dönemde 2000’lerin başlarında Sinema Fon Kurulu üyesiydim. Bakanlığa gönderilen senaryoları okuyor, hangi filme katkı vereceğimizi saptamak için İstanbul’da yönetmen ve oyuncularla ayda bir kez toplanıyorduk. Bize değerlendirmemiz için genelde sinema filmleri geliyordu. O dönemde dizi film furyası yeni yeni başlıyordu.

        Yanlış hatırlamıyorsam dönemin izlenen tek dizisi Asmalı Konak idi. Bu dizi, Brezilya dizilerinden sonra dizi film izlemek isteyenlere ilaç gibi gelmişti.

        Bir toplantıda Atıf Yılmaz’ın, ülkemizde yeni yeni başlayan dizi filmlerin artacağını söylediğini hatırlıyorum.

        O konuşmadan yaklaşık bir yıl sonra ekranlarda değişik diziler görmeye başladık.

        Brezilya dizilerinin yerini yerli diziler almıştı. Oyunculuk ve çekim kalitesinin ilerlemesinde, iyi senaristlerin yetişmesinde kaliteli dizilerin büyük payı olduğunu düşünüyorum.

        İyi bir dizi izleyicisi olmamama rağmen bazı diziler gerçekten ilgimi çekiyor, zevkle izliyorum. Bu günkü köşemde yeni başlayan izlemekten çok hoşlandığım, gelecek bölümünü merakla beklediğim bir dizi filmden söz etmek istiyorum.

        Yapımcılığını Pastel Film’in üstlendiği, senaryosunu Funda Çetinin yazdığı, yönetmenliğini Aysun Akyüz’ün yaptığı Kalbimdeki Deniz dizi filmi 22 Ekim günü Fox TV de başladı

        Özge Özberk, Kutsi, Yeşim Ceren Bozoğlu, Devin Özgün Çınar gibi güçlü oyuncuların yer aldığı dizi aile fertlerinizle birlikte izleyebileceğiniz kalitede, hayatın içinden bir dram. Oyuncu kadrosunun tümü rolüne yakışmış başarılı oyuncular. Televizyon programlarında ya da dizilerde dilimizin yanlış kullanıldığından yakındığım yazılarımı siz değerli okurlarım bilirsiniz. Kalbimdeki Deniz’i izlerken senaristin kurgusu merak ve ilgi uyandırırken, yerli yerinde kurduğu doğru cümleler, dizinin kalitesini ortaya koyuyor.

        ÇEKİCİ BİR YAPIM

        Kalbimdeki Deniz’in ilk bölümünü izlerken kıskançlığı, aldatmayı, fesatlığı, insanın insana yaptığı kötülüğü, yıkılan hayatları, çaresizlik içinde yavrularını korumaya çalışan anneyi gördüm. Merak edip internetten dizinin konusunu ve cümlesini okuduğumda filmin, umudu içinde gizlediğini anladım. Senarist Funda Çetin, filmin cümlesinde ‘Bazen hayat seni en değerli incisini sunmak için okyanusun dibine çeker’ diyerek hayatın getirdiği tüm zorluklara rağmen umudun yitirilmemesi felsefesini anlatıyor.

        İlk bölümde beni içine alan dizide yaşama dair pek çok şey var. Değişik yönleriyle insan manzaralarını anlatmaya başlayan bölümde, İstanbul’un modern yaşamının yanında güneydoğunun kızlar üzerindeki töre baskısı da anlatılıyor.

        Kıskançlığın insanları nasıl canavara dönüştürdüğü acıyla izlerken bu tip insanların çevremizde olabileceğini fark ediyorsunuz.

        Hayatın, tesadüflerle insanları nasıl da buluşturduğu, kaderlerini bambaşka yollara soktuğunu görüyorsunuz.

        Cumartesi akşamları, ailenizle birlikte zevkle ilgiyle izleyebileceğiniz bir dizi Kalbimdeki Deniz. Farklı hayatları, kişilerin psikolojik yönlerini irdeleyerek anlatan bu sürükleyici dizi film umarım yurt dışında da bizi temsil eder.

        Diğer Yazılar