Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pantene Altın Kelebek Ödülleri 13 Kasım akşamı gerçekleşen törenle sahiplerini buldu. Gecenin sunumunu Okan Bayülgen ve Pelin Akil gerçekleştirdi. İstanbul’da Zorlu Center’da gerçekleşen törende televizyon ve müzik dünyasının önemli isimleri bir araya geldiler.

        30 DALDA ÖDÜL DAĞITILDI

        Saat 19.00 da kokteyl ile başlayan gecede Cengiz Semercioğlu, Ece Sükan, Sibel Arna, Onur Baştürk, Pantene saç stilisti Önder Tiryaki davetlilerle kırmızı halıda söyleşi yaptılar. En iyi dizi ödülü Diriliş Ertuğrul’un oldu. Ekip ödülü Türker İnanoğlu’nun elinden aldı. En iyi kadın oyuncu ödülü Burçin Terzioğlu’nun oldu ve ödülünü Türkan Şoray’ın elinden aldı. En iyi erkek oyuncu ödülü İlker Kaleli’ye gitti ve ödülünü Meryem Uzerli’nin elinden aldı. En iyi çocuk oyuncu ödülüne Beren Gökyıldız layık görüldü.

        Yılın medya olayı özel ödülü Hande Fırat’ın oldu. En iyi erkek sunucu seçilen Barış Tünay’a ödülünü Beyazıt Öztürk verdi. Kiralık Aşk dizisinin başrol oyuncuları, Barış Arduç ve Elçin Sangu da ödüle layık görülenler arasındaydı. En iyi kadın sunucu ödülüne layık görülen Müge Anlı’ya ödülünü deneyimli sunucu Erkan Yolaç verdi. En iyi haber sunucusu ödülleri Fatih Portakal ve Nazlı Çelik’e verildi. Müzikte ödüller Murat Boz’a, Sıla’ya, MFÖ’ye, Sibel Can’a, Selami Şahin’e verildi. Televizyon gündüz kuşağı ödülü ise Seda Akgül’e gitti. En iyi magazin ödülü ise Gülşen Yüksel ve Müge Dağıstanlı’ya verildi. Hepsini yürekten kutluyorum. Bu tip yarışmalar, televizyonculukla, müzikle, sinemayla uğraşan pek çok sanatçıyı teşvik ediyor. Üstelik sanatla uğraşanların halkın desteğiyle ve bu tip ödüllerle besleniyorlar. Eskilerin söylediği çok doğru bulduğum hoş bir söz vardır bilirsiniz;

        MARİFET İLTİFATA TABİDİR

        Bu sözü bir tek kültür sanat alanında değil tüm alanlarında kullanabilirsiniz. Çocuğunuzu eğitirken bile onun olumlu davranışlarına vereceğiniz küçücük ödüller, (bu bir aferin de olabilir) onu nasıl gayretlendirir hepiniz bilirsiniz. İnsan psikolojisini çözmenin çok karmaşık olduğunu düşünsek de bazen çok basit formülleri olduğunu unutmamak lazım.

        Yılların sanatçısı Selami Şahin’in ya da büyük kitlelere sevgisini kazanmış Sibel Can’ın daha nice ödül alanların bu ödüle ne ihtiyacı var demeyelim. Hepimiz yaptığımız işin beğenilmesinden mutlu olur, daha iyisini yapmaya gayret ederiz.

        KÜLTÜR-SANAT KİMİN İÇİN

        Liseli yıllarımızda münazaralara damgasını vuran tartışma konusu geldi aklıma. Benim dönemimde okuyanlar bilirler, Sanat, sanat için midir, yoksa sanat toplum için midir? Tartışma hep toplum olmazsa sanat kime yarar diye sonuçlanırdı. Gerçek hayatta da böyle değil mi? Sahnedeki oyuncu izleyici olmazsa kime oynar, ressam tablosuna bakan olmazsa yaptığı resmin ne kıymeti olur? Müzisyen dinleyeni olmazsa yaptığı müzik kim tarafından dinlenir? İzleyici bulamayan televizyon kanalı ne olur? Altın Kelebek gibi yarışmalar ve ödüller hep olsun. Olsun ki emekler değerlendirilsin, aferinler çoğalsın, daha güzel çalışmalar yapılsın.

        Diğer Yazılar