Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yarı Karşıyakalı sayılırım çünkü yaşamımın 22 yılı orada geçti. Havasını, suyunu, insanını severim. Karşıyaka pek çok acıdan benzersizdir. Bunların başında kültür ve sanata düşkünlüğü gelir.

        Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nin açılmasıyla bu düşkünlük tutkuya dönüştü diyebilirim. Zira Karşıyakalılar böyle bir sahneye sahip olma ayrıcalığının hakkını tam olarak veriyorlar.

        Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde en son Boğaziçi Caz Korosu’nu izledim. 1. Uluslararası Karşıyaka Festivali’nin kapanış gösterilerinden biriydi ve bu değerli Koro’nun Fransa’da 21-26 Ekim tarihleri arasında yapılacak Polyfollia Koro Yarışmasına katılmadan önce verdiği lansman konseriydi.

        SON GÜN KONSERİ

        Yazımı yazdığım sıralarda Boğaziçi Caz Korosu, bu prestijli yarışmanın son gün konserini veriyordu. Umarım yurda sayısını unuttukları altın madalyalarına yenilerini ekleyerek dönerler.

        Koro için söylenecek pek bir söz yok. Kuruldukları günden bu yana ne denli farklı, başarılı, benzerlerinden çok ileride olduklarını sayısız kez kanıtladılar.

        Şefleri Masis Aram Gözbek’in olağanüstü bir sahne hâkimiyeti ve seyirciyle inanılmaz bir diyaloğu var.

        Örneğin o gece bir seyircinin şarkının tam ortasında “Koro koro” diye bağırarak tamamen dolu salonu protesto etmeye kalkıştığı kritik anı o denli ustaca idare etti ki hayran olmamak elde değildi.

        Salonun tamamen dolu olması sanırım o geceki manzarayı açıklamak için yeterli olmaz. Değil oturacak, salonda basacak yer yoktu. Etkinliklerin tümünde salonu dolduran Karşıyakalılar Belediyelerine, Karşıyaka’yı sanatın başkenti yapma çalışmalarında en büyük desteği veriyor.

        DANIŞMA KURULU

        Bana kalırsa Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın “Karşıyaka sanatın başkenti olacak” iddiası lafta kalmayacak. Çünkü Başkan Akpınar anlaşılan o ki “bir bilene danışma”yı bilenlerden.

        Orkestra Şefi Hakan Şensoy, İzmir Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı Tevfik Rodos, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Çello Sanatçısı Oğuzhan Kavruk, İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü Ender Ünal ve Andante Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bali’den oluşturduğu Sanat Kurulu ile çalışmaya başlamış ve alınan ilk kararlar çok da sevindirici.

        Karşıyaka Oda Orkestrası kurulması gibi. Bir isabetli karar da orkestranın sanat yönetmenliğine Hakan Şensoy’un getirilmesi.

        İleride senfoni orkestrasına dönüştürülmesi hedeflenen Oda Orkestrası dilerim genç sanatçılardan oluşur. Ve Karşıyaka bugüne kadar hiçbir ilçe belediyesinin yapamadığını gerçekleştirmiş olur.

        Diğer Yazılar