Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İşe gelip giderken kentin çeşitli noktalarına yerleştirilmiş “Büyük Liseli Şöleni” duyurularını görmüştüm. İlk tepkim, “Ne kadar güzel, gençler bir araya gelip şölen düzenlemiş” diyerek sevinmek oldu.

        Panolar biraz uzak kaldığından ve ben de artık şahin görüşlü olmadığımdan, küçük yazıları okuyamamış ve şölenin gerçek anlamını kavrayamamıştım.

        Duyuruları gördükten bir iki gün sonra Türkiye Lisesiler Birliği (TLB) İzmir Şubesi’nin yanılmıyorsam Kültür ve Sanat Sorumlusu Buse Hanım ziyaretime geldi ve Büyük Liseliler Şöleni’nin aslında “Uyuşturucuya Karşı Büyük Liseli Şöleni” olduğunu böylelikle öğrendim.

        ZİYARETE GELDİ

        “Kanına Yaşam Karışsın” sloganıyla düzenlenen, 24 Kasım 2014 Pazartesi günü Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde yapılacak şölenle ilgili çıtı pıtı bir liseli olan Buse Hanım’dan aldığım bilgiler şöyle:

        “Büyük Liseli Şöleni, tüm liselileri uyuşturucu ile mücadeleye davet ediyor. Şölen tamamen liselilerin kendi projelerinden oluşuyor. Aylar öncesinden planlanan ve çalışmaları sürdürülen dans gösterilerinin, uyuşturucuya karşı farkındalık yaratmak amacı ile sahnelenecek “Bonzai” adlı tiyatro gösterisinin amacı, liselilerin öznesi olduğu çalışmalarla gençleri bilinçlendirmek ve bir inşa sürecinin içerine sokmak. TLB İzmir kampanya ile ilgili birçok edebiyat, sanat ve spor dernekleriyle görüşerek, bu tarz kurumları kampanyaya desteğe davet ediyor. Salon girişinde liselilerin kendi çektiği fotoğraflardan ve yaptıkları resimlerden oluşan bir resim ve fotoğraf sergisi yer alacak. Şair Hidayet Karakuş da Şölen’e katılarak gençlere “edebiyatla yaşa” diyecek ve gençlerle sohbet ederek edebiyata dair düşüncelerini aktaracak. Şölen’de ayrıca, ünlü şarkıcı Oğuzhan Uğur gençlere ‘müzikle, sanatla yaşa’ diyecek.”

        TLB İzmir İl Başkanı Asil Kocaçınar, Türkiye’de uyuşturucu kullanma yaşının 12’ye kadar düştüğünü, en yüksek oranın lise seviyesinde olduğunu belirtiyor. Ve mücadelenin liselerden başlaması gerektiğini vurguluyor.

        TLB, çok akıllıca bir yöntemle uyuşturucu ile savaşı ancak gençlerin katılımı ve çabasıyla başarabileceklerinin inancıyla mücadelenin odağına liselileri yerleştiriyor.

        SÜREKLİ OLACAK

        Dansla, müzikle, sporla, edebiyatla çalışkanlığı, paylaşma mutluluğunu, insan ve doğa sevgisini, hoşgörüyü gençlerin yaşamına yerleştirmeyi amaçlayan bu kampanyayı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği ise bence sürekli olması.

        Yani belli bir zaman diliminde başlayıp bitecek bir kampanya değil bu. Mücadele kazanılıncaya kadar uyuşturucu ile savaş devam edecek.

        Velilere, öğretmenlere, yöneticilere bu davada gençleri desteklemek kalıyor.

        Diğer Yazılar