Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ailemizin fotoğrafçısı Didem Akbay Harmandağlı, Facebook sayfasında her zaman ilginç paylaşımlar yapar. Bu nedenle bildirimlerimin arasında onunla ilgili bir paylaşım gördüğümde işi gücü bir kenara koyup bakarım. Bu kez “Sevgi Battaniyesi-Bir ilmek de sen at” etkinliğini paylaşmıştı.

        Sevgi Battaniyesi Projesi, gönüllüleri ihtiyacı olan ailelere ulaştırılmak üzere bebek battaniyesi örmeye çağırıyordu.

        Didem’in paylaştığı ilanda; “Hiçbir bebek hastaneden çarşafa sarılı çıkmasın. Biz otuz yıllık dört can arkadaşız. Amacımız yediden yetmişe herkesin rahatlıkla yapabileceği basit haroşa karelerden oluşan bir sevgi battaniyesi yaratmak. İlmek atmak ve şiş tutmak dışında bir bilgi gerektirmiyor. Sadece kocaman sevgi dolu bir yürek” deniyordu.

        Ardından gönüllü olarak Sevgi Battaniyesi’ne nasıl destek verilebileceği anlatılıyordu:

        DESTEK VERELİM

        - Sadece ilmek atıp şiş tutup ilmek atabilenlerdenseniz yüzde yüz akrilik yün ile 15 cm eninde ve 15 cm boyunda haroşa kareler örüp bize ulaştırabilirsiniz.

        - Biraz örgü bilenlerdeniz 25 kareyi istediğiniz şekilde birleştirerek bir bebek battaniyesi haline getirip etrafına bir iki sıra tığ işledikten sonra bize ulaştırabilirsiniz.

        - Ben yıllardır örgü örerim. Siz ne lazım isteyin” diyenlerdenseniz, 0-6 ay arası bebek yeleği, hırkası, patiği, istediğiniz model bebek battaniyesi (ortalama 80x80 cm kare) örüp bize ulaştırabilirsiniz. Veya sadece birleştirme yapıp size ulaştıracağımız kareleri birleştirip kenarlarına tığ ile geçerek bize geri verirsiniz ve biz bebeklere ulaştırırız.

        - Bunların hiç biri için vaktiniz olmazsa “Sevgi Battaniyesi” projemizi çevrenizde duyurarak daha çok bebeği sarıp sarmalamamıza yardımcı olabilirsiniz.

        - Bize; sevgibattaniyesi@gmail.com, www. birilmekdesenat.org adreslerinden ulaşabilirsiniz.

        Asla güzel örgü ören becerikli bir kadın olamadım. Ama örgüyü hep sevdim.

        FAYDALI OLMAK

        Biz büyürken annem, “Bir kadının elinden her şey gelmeli. Musluk da tamir edebilmelisiniz, dikiş, nakış, örgü de bilmelisiniz” derdi. Sanırım dikiş konusunda biraz daha yetenekliyim ama örgüde hiç iddialı olmadım.

        Gerçi bu dört hanımefendi iddialı örgü harikaları aramıyorlar. En kısa zamanda rengârenk minik karelerimi örmeye başlayacağım. Ve eminim annem seve isteye etraflarına tığ geçerek battaniyelerime yardım edecektir.

        Etrafta boş zamanı olan pek çok kadın var. Üstelik örgü örerken sohbet etmek hatta televizyon seyretmek de mümkün.

        Zaman geçirmeden başkaları için bir şeyler yapmanın tadına varalım. Sevgi battaniyeleri örelim.

        Diğer Yazılar