Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Duyduğum ilk günden beri heyecanla beklediğim Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası kuruldu. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve üst gözlemci olarak çalışmalara katkı koyan Prof. Rengim Gökmen’in bu vesile ile düzenlediği basın toplantısına katılamadım. Ama bu, KODA adıyla anılacak Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası hakkında yazmama engel bir durum değil. Toplantı ile ilgili haberleri okudum.

        Basın toplantısında Başkan Akpınar, orkestraya katılmak için 67 sanatçının başvurduğunu ve 24 sanatçının kabul edildiğini belirterek şunları söylemiş:

        “Bu 24 kişilik kadro, göreceksiniz dünyada önemli işler yapacak. Öylesine bir kadro oluşturmak istemedik çok titiz davrandık öyle bir kadro oluşturmalıydık ki gelecek nesillere de heves vermeliydi. O yolla bu yolculuğa çıktık. Konserden konsere toplanan bir kadro değil. Türkiye’de, İzmir’in ilçelerinde konserler verecek. Dünyanın her yerinde konser verecek bir kadroyu oluşturduk. New York’a davet ediyorlar ilk turnemizi orada gerçekleştireceğiz.”

        ŞEF RENGİM GÖKMEN

        Büyük başarılar bekledikleri genç kadronun oluşturduğu orkestranın adını KODA (bir bestenin sonuna konan bitiş bölümü) koyduklarını anlatan Başkan Akpınar, KODA’nın değerli şef Hakan Şensoy’un müzik direktörlüğünde, Oğuzhan Kavruk’un müzik danışmanlığında, Tevfik Rodos’un sanat koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüreceğini belirtmiş.

        Dünyaca tanınmış şef Prof. Rengim Gökmen’in üst gözlemci kimliği çalışmalara katkı koyacağını da ifade eden Akpınar, toplantıda güzel bir haber daha vermiş ve Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’ne 14 yıl önce vefat eden Orkestra Şefi Hikmet Şimşek’in adının verildiğini açıklamış.

        Çok sesli müziği Türkiye’de tanıtıp sevdirmek ve Türk bestecilerinin yapıtlarını dünyaya duyurmak için insanüstü hizmetler veren, bunların yanı sıra İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın kuruluşu için özveriyle çalışan, onlarca sanatçının yetişmesinde büyük emeği olan Şef Hikmet Şimşek’in adının, sadece Karşıyaka’nın değil İzmir’in çok sevilen salonlarından birine verilmesi büyük bir vefa örneği. Düşünenlere, uygulayanlara sonsuz teşekkürler.

        EŞİYLE KATILDI

        Başkan Akpınar, toplantıda müziği sevdiğini, müziğin insanın bakış açısını değiştirdiğini belirtmiş. Açıklamalarından KODA’nın kendisini ne kadar çok heyecanlandırdığını anlamak mümkün.

        Düşüncelerini eylemleriyle kanıtlıyor da zaten. Toplantıya eşi Zehra Akpınar Hanımefendinin de katılmış olması bence büyük şans.

        Sanatsal faaliyetlere bir hanımefendinin zarif elinin değmesi her zaman fayda sağlar. İlk konserini yarın verecek KODA’ya çok uzun ve çok başarılı bir sanat yaşamı diliyorum.

        Diğer Yazılar