Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uzun yıllardır çevremde ilköğretim yaşında çocuklar yok. Eğitim sistemimiz (eğer sistem demek mümkünse) neredeyse her gün değiştiği için okullarda çocuklara neler öğretildiği hakkında en küçük bir fikrim yok. Ancak MÜZİKSEV’i ziyaret eden öğrenci guruplarından izleyebildiğim kadarıyla müzik adına pek bir şeyler yapılmadığına kanaat getirdim. Televizyon programlarına katılan yaşı kaç olursa olsun çocukların tümünün şarkı söyleme becerilerini pop müzik söyleyerek göstermeye çalışmaları sanırım düşüncemi doğruluyor.

        PROJE GELİŞTİRİLDİ

        Çocuklar, kendileri için yazılmış çocuk şarkılarından bir haber, sabun köpüğü ünlülerin pop şarkılarını ezberlerken, İzmir’de 20 yıldır sessiz sedasız büyük işler başaran Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı İzmir Şubesi harika bir projeyi hayata geçirdi. “Şarkı Söylese Çocuklar” başlığı ile çocuk şarkıları söyleme yarışması açtı. Yarışmanın elemeleri 21 Aralık 2014’de MÜZİKSEV Salonunda yapıldı. 30 öğrenci arasından 10 öğrenci final hakkı kazandı.

        Final geçtiğimiz Cumartesi günü yine MÜZİKSEV Salonunda idi. On finalist büyük bir heyecan içinde önce prova yaptılar. Çoğunun mikrofonla ilk karşılaşmasıydı. Ardından yarışma saati geldi çattı. Ailelerin ve yakınlarının tamamen doldurduğu salonda genç piyanist Cansu Özdamar eşliğinde seçici kurul karşısında şakımaya başladılar. Şakıdılar diyorum çünkü çocuk sesinin güzelliği sanırım hiçbir enstrümanda yok.

        ÇEKİŞMELİ YARIŞMA

        Çocuğunun doğum günü olmasına rağmen yarışmayı sunmak için gönüllü olarak gelen Hakan Doğanay, daha en başta çocukların tümünü gönüllerin birincisi ilan etti. Yarışma boyunca da onların heyecanlarını gidermek için elinden geleni yaptı. Seçici kurul yarışmacıların kendilerini daha rahat hissetmeleri için müzik öğretmenlerini de sahneye aldı. Çok güzel, çok çekişmeli bir yarışma gecesi yaşadık.

        Değerlendirme sırasında hoş bir sürpriz vardı. DEÜ. Devlet Konservatuarından gitar sanatçısı Ege Tokatlı, çok beğenilen mini bir dinleti sundu.

        ÖDÜL ALDILAR

        Seçici kurul başkanı Hayati Çiftçi, tüm yarışmacıların 99 puan aldıklarını, sıralamayı virgülden sonraki küsuratların belirlediğini söyledi. Sonuçta birinciliği ve elektronik piyano ödülünü Özel Yamanlar Özyurt İlkokulundan Sema Önal aldı. Yarışmanın tek erkek finalisti Özel Ege Ortaokulu’ndan Egehan Yıldız ikinci olarak güzel bir gitar kazandı. Üçüncülük ve diğer gitar ödülü de Bayraklı Kaymakam Özgür Azer Kurak Ortaokulundan Gülce Sunar’ın oldu. Yarışmanın sonunda finalistler kazanan arkadaşlarını kutladı ve hiç biri “niçin ben birinci olmadım” diye ağlamadı.

        Bu arada yarışma daha önce hiç dinlemediğim bir çocuk şarkısını da öğrenmeme yaradı. “Küçücük kuş, kanadını ver bana”. Yarışma birincisinin de söylediği bu şarkıyı öylesine sevdim ki, Pazartesi sabahına aklımda bu şarkıyla uyandım.

        Diğer Yazılar