Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Benan’la nerede, ne zaman, nasıl tanıştık? Hatırlamıyorum.

        Bildiğim, sanki ezelden beri dostum olduğu. Benan, insanın yaşamına dokunan insanlardan. Yani sadece dostunuz, arkadaşınız olarak kalmıyor, yaşamınızda mutlak bir fark yaratıyor. Dostluğuyla, arkadaşlığıyla, mutluluğunuzu veya derdinizi paylaşmasıyla yaşamınızın temel taşlarından biri oluyor.

        Ama bunu öylesine incelikli, dikkatli ve sevgi dolu yapıyor ki kendinizi çok zengin hissediyorsunuz.

        Geçtiğimiz Salı akşamı, İzmir’in en sevdiğim mekânlarından Coffeeco’da bu duygularımda yalnız olmadığımı hissettim. Okul arkadaşım, güzel kadın Yeşim Alca, “Ah ne güzel, hepimiz buradayız” diyerek kısa ve net olarak gerçeği dile getirdi.

        Evet, sevildiğimizi bilen ve Benan’ı sevenler olarak hepimiz Coffeeco’daydık. “İnce Eledim” sergisinin açılışında buluştuk. Benan Bilek, yaptığı her şeyi Benanca yapar. Bu nedenle kimselere benzemez. Hiç kimse de onu taklit edemez. Doğal olarak sergisi de Benanca idi. Yıllar önce “Unumu eledim, duvara astım” sözüne inat, un eleklerini sanat eserine çevirmeye karar vermiş, milyonlarca dakika göz nuru döküp eşsiz benzersiz eserler yaratmaya başlamıştı.

        Çeşitli ebatlarda bildiğiniz basit un elekleri onun elinde görülmelik birer tuval haline gelmiş, bin bir renk nakışla oyayla bezenmişti.

        İKSEV’E KISMET OLDU

        İstanbul’daki sergisi büyük övgü almıştı ama onun gönlü, sevdiği kentte İzmir’de de bir sergi açmaktaydı. Sonuçta bu göz nuru eleklerin İzmir’deki ilk sergisini İKSEV’de açmak kısmet oldu. O gün sergilenen eleklerin güzelliği, Benan’ı İzmir’deki ilk sergisinde yalnız bırakmayan dostların sevgisiyle buluşunca, yoğun duyguların yaşandığı bir açılış yaptık. Kısacık hoş geldiniz konuşmamı yaparken heyecandan ağladığımı hatırlıyorum.

        Coffeeco’daki “İnce Eledim” sergisinin açılışında Benan’la o anı hatırlayıp gülüştük. Benan Bilek, yazının başında da söylediğim gibi sadece elekleri değil, yaşamı ince eleme becerisine sahip.

        Çoğu zaman onun karşısındakine bakıp duygularının rengini gördüğünü düşünürüm. Çünkü bu duyguların nasıl paylaşacağını hemen her zaman yüzde yüz kesinlikle bilir. Ve böylelikle bir süre sonra bakarsınız ki Benan, yaşamınızdaki mutlak huzurun temel taşlarından biri olmuş. Belki de herkesin duygularının rengini görme yetisine sahip olduğu için renklere hükmedebiliyor Benan.

        Hayatın tozpembe olmadığını da biliyor öte yandan. “Yaşam eleklerini renklendirmek her insanın kendi elinde. Her şeye rağmen inadına rengarenk olmalı” diyor.

        İnce Eledim sergisini görün mutlaka.

        Duyguların rengini görebilen bir kadının rengârenk dünyasına konuk olun.

        İzmir’in alternatif sergi mekânı olma yolunda önemli bir yol kat eden Alsancak Coffeeco’da 30 Ocak’a kadar açık kalacak.

        Diğer Yazılar