Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnsanın yaşam serüveninde bazı insanların, olayların, mekânların önemi büyüktür. Miko’nun kişisel serüvenim içinde çok ayrı bir yeri var.

        İzmir’de başka hiçbir yere benzemeyen bir yer Miko. Orasını sadece şık bir cafe, olarak da görebilirsiniz, bir dost sığınağı olarak da. Benim için her zaman ikincisi oldu.

        Sıkıntılı, üzüntülü, mutlu, yorgun ve ya coşkulu her ne ruh halinde olursam olayım Miko’ya her zaman sıcak bir dostlukla karşılanacağımı bilerek gittim. Sevgili Cenap ve Elçin, her şeyin içinin boşaltıldığı günümüzde dostluğu, arkadaşlığı, dayanışmayı dolu dolu yaşayabileceğimiz bir ortam yarattılar bize.

        17. YIL ARMAĞANI

        Açıldığı günkü samimiyeti ve sıcaklığı hiç kaybetmeden 17 yıldır güzel anılarımızın mekânı yaptılar Miko’yu. Ve 17. yıllarında eşsiz bir armağan sundular var oldukları kente.

        Yıl dönümü kutlamasında Sevgili Cenap Türksavaş; “Miko 18’inci yıla kanat çırparken, dostlarımızla birlikte olmaktan mutluyuz. Miko Café olarak her zaman Ege kültürüne, kent kültürüne sahip çıkmayı misyon edindik. Dedik ki; kültür kafelerden yayılır. Bizim gibi işletmeler kültürüne sahip çıkarsa, kentimiz daha güzel, daha renkli olur.

        Elbette biz yalnız değiliz, İzmir sevdalısı sanatçı dostlarımızla, birlikte hareket ediyoruz. 17’inci kuruluş yıl dönümümüzde 17 fotoğraf sanatçısı ve 17 şair dostumuzla, İzmir’e bir armağan hazırladık. “Bir Şehirde Yaşamak” adlı kitabımız ile İzmir’de yaşama biraz romantik dokunuşlar yaptık. Beğenildiğini umuyorum” dedi.

        Meslektaşım Sevgili Elçin Demirtaş Türksavaş, editörlüğünü yaptığı “Bir Şehirde Yaşamak” adlı harika kitabın girişinde; “.... ‘Bir şehirde yaşamak’ nasıl anlatılır dedik; aklımıza duygu yüklü dizeler, birbirinden güzel kareler geldi. Hemen işe koyulduk ve kent kültürü bilincine ortak sanatçı dostlarla bir araya geldik.

        17. yıl dedik ya, 17’yi motto yaptık. 17 İzmir şiiri ve 17 İzmir fotoğrafı ile ‘Bir Şehirde Yaşamak’ı anlatmaya çalıştık. Ortaya bu güzel eser çıktı: İzmir’in tanıtımına bir katkı olsun diye/İzmir’in hatıralarına eklensin diye/İzmirli olmanın gereği diye/Miko’nun 17. yılının anısına İzmirli olmanın mutluluğunu yaşayalım diye...” diyor.

        500 adet basılan ve kuruluş yıldönümü kutlamasında davetlilere dağıtılan “Bir Şehirde Yaşamak” da; Alaattin Kanlıoğlu, Arzu Filiz Güngör, Asım Öztürk, Asuman Susam, Aykut Uslutekin, Birol Üzmez, Celal Bayak, Erdinç Ereeş, Erdinç Özdemir, Erol Özdayı, Fergun Özelli, Gözde Yenipazarlı, Haluk Işık, Hasan Topal, Hidayet Karakuş, Hikmet Çetinkaya, Hüseyin Peker, Hüseyin Yurttaş, İlknur Baltacı, Kasım Türksavaş, Leyla Onomay, Mehmet Yasa, Mert Rüstem, Nail Uygur, Nilay İşlek, Semih Çelenk, Tahir Ün, Tayfun Kocaman, Tuğrul Keskin, Ünal Ersözlü, Veysel Çolak, Yalçın Çıdamlı, Yaşar Aksoy, Yusuf Alper, Yusuf Tuvi, Yücelay Sal’ın şiirleri ve fotoğrafları yer alıyor.

        HERKES ORADAYDI

        O gece İzmir’de görmek isteyebileceğim herkes oradaydı.

        Ustam Yaşar Aksoy ile uzun süre sonra sohbet etme fırsatı buldum. Yeni, güzel, sımsıcak anılarım oldu yine. Yazımı en iyisi Sevgili Elçin’in sözleriyle bitireyim: “Zaman aktı her şey değişti ama Miko’nun tadı, kokusu, tınısı ve ruhumuza dokunuşu hiç değişmedi”.

        Diğer Yazılar