Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenmek, yaşamın bütününü kaplayan bir süreç. Mezun olduğunuz okuldan çok, yaşam boyu öğrendikleriniz sizi siz yapar. Her dostluk, bazısı az, bazısı çok insana mutlak bir şeyler katar. Karşılıklı duygu, bilgi, sevgi alışverişiniz varsa eğer o dostluk artık unutulmazdır.

        TRT’nin en başarılı spikerlerinden Sevgili Handan Demiralp, insana zenginlik katan, bitmez tükenmez öğrenme sürecinizi, bilgeliği ile besleyen ender dostlardan biridir. Handan ile “Gecenin İçinden” programında tanıştık. O, programın spikeriydi, ben de devamlı konuklarından biri.

        SPİKER ÇOK ÖNEMLİDİR

        Canlı yayınlanan bir radyo programının devamlı konuğu da olsanız, bu işi bilmem kaç yıldır da yapsanız konuk olmanın hep bir sıkıntılı tarafı vardır. Programın o bölümünde mikrofonu paylaşacağınız spiker çok önemlidir. Sizi anlayan, o geceki konunuzu bilen, tıkandığınızı fark edip sizi açabilen bir spiker hem programın hem de sizin başarı garantinizdir. Sizi anlayan dedim, çünkü insanın iyi günleri olduğu gibi kötü günleri de oluyor. Yorgun, hasta, bunlara bağlı olarak isteksiz olduğunuz günlerde, sizi anlayan ve tanıyan bir spiker, bu olumsuzlukların dinleyiciye yansımasını önler. Sizi rahatlatır, bir bakmışsınız hasta ve isteksiz geldiğiniz program, o güne kadar yaptıklarınızın en iyilerinden biri olmuş.

        Handan Demiralp işte tam da böyle bir spikerdi. Sevim bizi tanıştırırken ilk dikkatimi çeken yüzündeki, gözlerindeki inanılmaz pırıltı oldu. Sanki güneş Handan’ın içindeydi o da saydam bir güzellikle bu ışığı karşısındakine yansıtıyordu. Hindistan seyahatinden yeni dönmüştü, pamuklu elbisesi, şık sandaletleri ve doğal takılarıyla Hint Tanrıçası gibiydi. Stüdyoya girdikten sonra, aynı zamanda bilge olduğu da ortaya çıktı. O gece konuşacağımız konuyu en ince ayrıntısına kadar biliyordu, söz konusu edilecek kitabı çoktan okumuştu. İyi hazırlanmış sorularla karşısındakinin bildiği her şeyi dinleyicilerine aktarması için inanılmaz bir köprü görevi görüyordu.

        TRAVMALAR ATLATTI

        Sonraki günlerde dostluğumuz ilerlerken, bu çevresine güneş ışığı saçan, mutlu, huzurlu, bilge kadının aslında büyük travmalar atlattığını öğrendim. Meme kanserini yaşam sevinciyle yenmişti. Kedileri, köpeği, çiçekleri ve durmaksızın emek ve sevgiyle biriktirdiği dostları dayanağı olmuştu.

        Pazar gecesi Gecenin İçinden stüdyosunda spikerimiz Sevgili Oktay Durna idi. Canım arkadaşım Gürol Tonbul, ben ve sevgili Handan Demiralp eski günleri konuştuk. Biz çok eğlendik umarım dinleyicilerimiz de aynı hazzı almıştır. Eve dönerken, mutluluğun kaynağında bitip tükenmeyen bir öğrenme isteği ve kendinden başka her türlü canlıyı sevebilme yeteneği olduğunu düşündüm.

        * (Farsça) Gülen, gülücü, güleç, sevinçli, neşeli, şen

        Diğer Yazılar