Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Görünüşe göre İzmir Haziran ayında hayli hareketli sanat günleri yaşayacak. 29. Uluslararası İzmir Festivali sürerken, 11-23 Haziran 2015 tarihleri arasında 2. Uluslararası Görsel Sanatlar Buluşması gerçekleşecek.

        Kendilerini kanıtlamak için platform arayan genç sanatçılar için olağanüstü bir olanak yaratan bu önemli buluşmanın mimarı Kedi Kültür Sanat Merkezi.

        Merkezin kurucusu Güniz Can, sanat alanında kendini ifade etmek için alan yaratmakta zorlanan genç sanatçılara ortak bir platform sunmayı amaçladıklarını söylüyor.

        Genç sanatçılar, bu ortak platform sayesinde görünürlük kazanmanın yanı sıra serginin satışa açık olması sayesinde maddi gelir elde etme olanağı bulacaklar.

        BAŞVURU ÜCRETSİZ

        2. Uluslararası Görsel Sanatlar Buluşması’na 40 yaş ve altı genç sanatçılar resim, heykel, seramik, fotoğraf, grafik tasarım, video ve enstalasyon dallarındaki eserleriyle başvurabilecek.

        28 Mayıs’a kadar yapılabilecek başvuru ücretsiz. Ancak bu eserlerin Charles Richards, Marcus Graf, Hasan Rastgeldi, Nail Özlüsoylu, Ayşe Tatari, Aysel Çırpanlı, Bentürk Dirikal, Faden Suzan Kudsioğlu, Tüzüm Kızılcan, Deniz Can, Yusuf Tuvi, Betül Elmasoğlu ve Cengiz Keskiner’den oluşan danışma kurulunca sergilenmeye değer görülmesi gerekiyor.

        Seçilen eserler, 11-23 Haziran 2015 tarihleri arasında önce Kedi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ardından da İzmir Resim ve Heykel Müzesi Kültürpark Galerisi’nde sergilenerek satışa sunulacak.

        İlki 29 Mayıs-3 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılan Uluslararası Görsel Sanatlar Buluşması’na Türkiye’nin farklı şehirlerinden katılan sanatçıların yanı sıra; İngiltere, KKTC ve İran’dan sanatçılar gelmiş. İkincisi için daha geniş bir katılım hedefleniyor.

        GENÇLERE OLANAK

        İzmir’de çok farklı sanat dallarında, yetenekli genç sanatçıların olduğunu biliyorum. Böylesine bir etkinlik onlar için gerçekten bulunmaz bir fırsat olacak. Sergilenen eserlerin satışa sunulması, genç sanatçılar için ayrı bir olanak. Kendilerini uluslararası platformda tanıtırken sanat eserlerinin satışından, daha iyi ve güzellerini üretmek için kazanç elde etme şansı bulacaklar.

        İzmir’in farkını anlatırken, kordonundan, kumrusundan, kızlarının güzelliğinden, halkının hoşgörüsünden söz edilir hep. Oysa bence bu kenti farklı kılan unsur, tüm varlıklarını kentin kültür ve sanat yaşamına katkı sağlamak için harcamaya hazır ve bunu görevleri kabul ederek gönülden yapan İzmirliler’dir.

        Diğer Yazılar