Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        29. Uluslararası İzmir Festivali’nin açılış konserinin ertesi sabahı sevgili Nesim Bencoya’dan bir mail aldım. Beni 11 Haziran 2015 Perşembe günü Hezarfen Film Galerisi ile Hong Kong Ekonomi ve Ticaret Dairesi’nce düzenlenen, Hong Kong Martial Arts Film 2015’in açılışına davet ediyordu.

        Bir önceki gecenin olanca yorgunluğuna rağmen içimi büyük bir sevinç kapladı.

        Ancak davetin gününü ve saatini görünce sevincim hüzne dönüştü.

        Açılış töreni 11 Haziran 2015 saat 19.30’da idi.

        Aynı gün, Festival’de E.Ü. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ekin Dans Topluluğu’nun gösterisi vardı ve ben açılışa katılamayacak ve “Bir Zamanlar Çin’de II” filmini göremeyecektim.

        İki etkinliğin çakışması nadir bir durum değil tabii ama bu rastlantı doğrusu ya sarsıcı oldu benim için.

        İnanın abartmıyorum. Hong-Kong sinemasını seviyorum.

        KÜLT ESERLER ARASINDA

        Kaldı ki Jet Li gözdelerimden biridir. Çok uzun yıllar biraz küçük görülen ve basit olmakla suçlanan Hong Kong çıkışlı Kung-Fu filmleri Bruce Lee, Jackie Chan ve Sammo Hung gibi kahramanları sayesinde yetmişli yıllarda popüler oldu ve bu filmler günümüzde kült eserler arasına girdi.

        Yönetmen Tsui Hark’ın yüksek bir sinematografik düzeye taşıdığı bu filmlerin başarısı, Ang Lee’nin 2000 yılında çektiği ve başrolünde adamım Chow Yun-Fat’in bulunduğu Kaplan ve Ejderha, 4 Oscar ödülü birden kazanınca perçinlenmiş oldu.

        HF Galeri’’ 10- 14 Haziran 2015 tarihleri arasında İstanbul ve İzmir’de yapılacak Hong Kong Martial Arts Film etkinliğinde koreografik dövüş sanatları tutkunları için bu tarzın unutulmaz klasikleriyle kısa bir retrospektif sunuyor.

        Tüm gösterileri İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak etkinlik 11 Haziran 2015’de 20.30’da Once Upon a Time in China 2 ile başlıyor. Yönetmenliğini bu türün büyük ustalarından Tsui Hark yapıyor.

        Başlıca rollerde Jet Li, Rosamund Kwan, Max Mox ve Donnie Yen var. 12 Haziran 2015’de 19.00’da bir Bruce Lee filmi olan The Way of Dragon oynayacak. Bruce Lee, Chuck Norris ve Nora Miao başlıca rollerde.

        AYNI GÜN İSTEDİĞİM FİLM VAR

        Aynı gün saat 21.00’de yönetmenliğini ve başrolünü Jackie Chan’in üstlendiği Young Master gösterilecek.

        13 Haziran 2015’de 19.00’da yönetmen Cory Yuen’in, Yuen Biao, Cynthia Rothrock ve Melvin Wong ile çektiği Righting Wrongs filmini izlemek mümkün. Aynı gün 21.00’de Siu Tong’un görmeyi çok istediğim Duel to Death filmi var.

        Chui Siu Keung ve Liu Sung Yan ve Flora Cheung 1983 yapımı filmde Japonya ve Çin’in iki büyük kılıç ustasının aralarındaki rekabete rağmen haydut Ninjalara karşı mücadelesini anlatacak.

        14 Haziran 2015’te de 19.00’da bu türün önemli isimlerinden Sammo Hung’un yönetip başrolünü oynadığı Spooky Encounters’ı izlemek mümkün olacak. 21.00’de de Once Upon a Time in China’yı benim gibi kaçıranlar izleyebilecekler.

        11 Haziran’a daha çok var demeyin. Programınızı ona göre yapın ve Hazerfan Film Galeri’nin sunduğu bulunmaz fırsattan yararlanın derim ben.

        Diğer Yazılar