Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğru düzgün ıslık bile çalamayan biri olarak şarkı söyleyebilen insanlara duyduğum hayranlık tarif edilemez.

        29. Uluslararası İzmir Festivali’nde 22 Haziran akşamı “Çağdaş Seslenişler” konserinde Fransa’nın seçkin vokal topluluğu Sagittarius ile Türkiye’den Sirene ve Rezonans korolarından genç seslerin yarattığı ortak büyünün etkisinden henüz kurtulamamışken karşıma bir başka genç ses bariton Doğukan Kuran çıktı.

        Doğukan Kuran adını geçen yıl yedincisi yapılan Ulusal Genç Solistler Yarışması’nın profesyoneller dalında kazandığı birincilik nedeniyle duymuştum ancak dinlememiştim.

        Tam da insan sesinin güzelliğinin, şarkı söyleyebilmenin ne kadar büyük bir armağan olduğunu düşünürken sevgili ağabeyim Nedim Demirağ aradı ve Doğukan Kuran’ı tanıyıp tanımadığımı sordu.

        DOĞUKAN’IN HİKAYESİ

        Başarılarını bildiğimi söyleyince de “Bu başarılara bir yenisini ekledi biliyor musun? Önümüzdeki günlerde New York’ta Chautauqua Opera Festivalinde Puccini’nin La Boheme Operasında Ressam Marcello karakterini seslendirecek. Belki kendisiyle konuşmak istersin” dedi.

        Çok sevineceğimi söyledim, ertesi gün Doğukan arama nezaketini gösterdi.

        1991 İzmir doğumlu genç sanatçı şan eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarında Yrd. Doç. Alper Kazancıoğlu’ndan almış.

        Öğrenciliği sırasında birçok oda müziği, yurtiçi ve yurtdışı şan resitalinde yer alıp, aktif olarak Selman Ada, Andreas Joren, Sabahat Tekebaş, Kartal Karagedik, Burak Bilgili, Eglise Gutierrez, Wieland Satter, Rogelio Riojas-Nolasco, Cyril Kubler ve Sylvain Souret gibi isimlerin ustalık sınıflarına katılmış.

        ÖDÜLLERE ABONE

        2011 yılındaki 4. Ulusal Genç Solistler Yarışması’nda Üniversite Kategorisi’nde ikincilik ödülü, aynı yıl Sedat-Güzin Gürel Sanat ve Bilim Vakfı Uluslararası Şan Yarışması’nda jüri özel ödülü, 2013 Nisan ayında 6. Ulusal Genç Solistler Yarışması Profesyoneller Kategorisi’nde ikincilik ödüllerini kazanmış.

        Bunların ardından Doğukan, dünyanın en iyi müzik okullarından biri olan Amerika Philadelphia-Curtis Institute of Music okuluna Professional Opera Singer Bölümü’ne tam burslu kabul edilmiş ve bu yaz Amerika New York’ta “Chautauqua Opera Young Artist’’ programına davet edilmiş.

        Doğukan Kuran, işte bu program çerçevesinde Chautauqua Opera Festivali’nde sahneye çıkma şansı yakalamış.

        Girdiği tüm yarışmalardan ödüllerle çıkan bu çok yetenekli ve başarılı genç sanatçının dünyanın en iyileri arasına girmemesi için hiçbir neden yok. Ancak daha da iyiye ulaşabilmesi için desteklenmesi gerek.

        Yetenekli insanlar çok ve çabuk yetişmiyor. Yetişeni yabancı ülkelere kaptırmamak, onların gelişmelerine kent olarak, sanatsever olarak destek olmak da bizlerin görevi olmalı.

        Diğer Yazılar