Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), sonbaharı eğitim etkinlikleriyle değerlendiriyor.

        Uzun zamandır başarıyla sürdürdüğü “Gençler Ustalarla Buluşuyor” projesinden verimli sonuçlar alan İKSEV, Eylül, Ekim ve Kasım aylarında üç önemli eğitim etkinliği düzenliyor.

        Bunlardan ilki 9-16 Eylül tarihleri arasında yapılacak “Martha Graham Ekolü İKSEV’de” atölye çalışması.

        Modern dansın kurallarını yazan dansçı olarak tanınan, koreografileri efsane olan ABD’nin ilk modern dans topluluğunun kurucusu Martha Graham’ın öğretileri Türkiye’nin her tarafından gelen genç dansçılara bu atölye ile aktarılacak.

        Sadece profesyonel dansçılara açık olan çalışmayı Martha Graham Dance Company’de uzun yıllar dans etmiş ve halen koreograf ve eğitmen olarak çalışan Tadej Brdnik ve Denise Vale yönetecek.

        29 Eylül-2 Ekim tarihlerinde İKSEV’in 2004’den beri dünyanın önemli keman sanatçılarıyla sürdürdüğü Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı yapılacak.

        ULUSLARARASI DENEYİM

        İzmir’den yetişen bir solist kemancı olarak ülkemizin adını yıllardır başarıyla duyuran Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz öncülüğünde sürdürülen bu çalışmalar genç keman sanatçılarının uluslararası deneyim kazanmasını sağlıyor.

        Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen genç kemancılar hem ustalarıyla hem de birbirleriyle çalışma fırsatı buluyor.

        İKSEV Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı 2015 bu yıl hocaların hocası olarak nitelendirilen Prof. Dora Schwarzberg, Devlet Solist Sanatçısı Tuncay Yılmaz ile Viyana Prayner Konservatuarı öğretim üyesi piyanist Tamara Atschba yönetiminde yapılacak.

        Çalışmaya katılan öğrenciler 2 Ekim 2015 Cuma günü saat 20.30’da MÜZİKSEV Salonunda bir de konser verecek.

        Bu konser sırasında gençlerin katılım belgeleri sunulacak ayrıca ustalık sınıfı eğitmenleri “Yıldız Öğrenci”leri açıklayacak.

        TİPİK BİR TEMSİLCİ

        Prof. Yankelevich, V. Berlinsky, A. Schtern, Isaac Stern, Dorothy Delay, Menuhin gibi müzisyenlerle çalışan Prof. Dora Schwarzberg; “Odessa-Moskova-Kudüs ve New York keman okullarının tipik bir temsilcisi” olarak tanımlanıyor.

        Çok başarılı bir solistlik kariyeri de olan Prof. Schwarzberg, dünyanın hemen tüm ülkelerinden öğrenciler yetiştiren bir hoca olarak önemli bir üne sahip.

        Öğrencilerin hemen hemen tümü prestijli keman yarışmalarını kazanan, tanınmış orkestraların üyesi olan ve solist olarak başarılı isimler arasına giren Prof. Schwarzberg, Türk öğrencilerini çok yetenekli bulduğunu belirtiyor ve geçen yıl çok verimli bir çalışma yaptıklarını söylüyor.

        İKSEV’de 23-27 Kasım 2015 tarihleri arasında Keman ve Yay Yapım Atölyesi ve Sergisi yapılacak. Bu son derece ilginç atölye çalışmasıyla ilgili detaylı bilgiler başka bir yazının konusu olacak.

        Diğer Yazılar