Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de sinema adına çok güzel işler yapan Hezarfen Film Galeri, geleneksel olarak yeni sanat sezonunun başladığı Ekim ayına hızlı bir giriş yapıyor.

        1-6 Ekim tarihleri arasında sinema tutkunlarını İspanyol Sineması’nın ödül kazanmış örnekleriyle buluşturuyor. Bu filmlerin önemli bir özelliği de Türkiye’de vizyona girmemiş olmaları. Ve bu şölen sinema tutkunlarına ücretsiz sunuluyor.

        Etkinlik 1 Ekim Perşembe akşamı saat 19.00’da yönetmen Pablo Berger’in 2012 yapımı, Pamuk Prenses (Blancanieves) filmiyle başlıyor.

        Geçirdiği kazadan sonra hayatı kararan Efsanevi matador Antonio Villalta’nın doğarken annesini kaybeden kızı Carmencita ve kötü kalpli ikinci eşi ile yaşadıkları ve Carmencita’nın babası gibi efsanevi bir matador olma düşlerini anlatan “Pamuk Prenses” 4 Ekim Pazar günü saat 21.00’de tekrar gösterilecek.

        TEKRARLARI DA VAR

        1 Ekim 2015 Perşembe günü saat 21.00’de Enrique Urbizu’nun yönettiği 2011 yapımı, Alçaklara Huzur Olmayacak adlı film gösterilecek.

        Polis Müfettişi Santos Trinidad, silahlı bir çatışmaya karıştığı düşünülen kayıp bir genç kız, üç ceset, uyuşturucu çeteleri ve bolca aksiyonun içinde suçluları aramaktadır. Ama olaylar görüldüğünden çok daha derin ve karmaşıktır. Bu güzel polisiye 4 Ekim Pazar günü 19.00’da tekrarlanacak.

        2 Ekim Cuma günü 19.00 ve 5 Ekim Pazartesi günü 21.00’de 2014 yapımı Gözler Kapalı Yaşamak Kolay adlı filmi var. Goya Ödülleri 2014’de En İyi Film ödülünü kazanan film, John Lennon’nun Cómo gané la Guerra (Savaşı Nasıl Kazandım) filminin çekimleri için Endülüs’e gelişi sırasında Juan Carrion Gañán’ın yaşadıklarını, gerçek hayat hikâyesinden esinlenerek anlatıyor.

        HEPSİ DE ÖDÜLLÜ

        Yönetmen Fernando Trueba ve Javier Mariscal’ın 2010 yapımı filmleri Chico ve Rita 2 Ekim’de saat 21.00’de 5 Ekim’de ise saat 19.00’da gösterilecek.

        Küba’da kırklı yılların sonlarında, Chico caz tutkunu genç bir piyanist, Rita ise ünlü olmayı hayal eden bir şarkıcıdır.

        Havana’da bir dans kulübünde onları bir araya getiren geceden sonra hayat onları bir birleşen, bir ayrılan bolero kahramanlarına dönüştürür... Chico ve Rita Avrupa Film Ödülleri (EFA) 2011 Goya Ödülleri 2011 En İyi Film ödüllerinin sahibi. Goya Ödülleri 2012 En İyi Animasyon Filmi ödüllü Arrugas (Kırışıklıklar), yönetmen Ignacio Ferreras’ın çalışması.

        3 Ekim’de saat 21.00’de 6 Ekim’de saat 19.00’da gösterilecek Kırışıklıklar, Paco Roca’nın Ulusal Karikatür Ödüllü aynı isimli çizgi romanından uyarlanmış.

        Sinema tutkunları 3 Ekim 19.00’da ve 6 Ekim 21.00’de yönetmen Montxo Armendariz’ın 2011 yapımı Sakın Korkma filmini izleyecek.

        Diğer Yazılar