Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İnsanın eğitimi sinema üzerine olunca bu alandaki gelişmelere uzak durması pek mümkün olmuyor. Hiç sinema yapmamış olsanız bile sinema ile ilgili hemen her şey radarlarınıza takılıyor.

        Doğal olarak sinema adına gerçekten iyi işler yapan ve İzmir’de gerçek sinemaseverlerin yetişmesine de önemli katkılar koyan Hezarfen Galeri birkaç günde bir yazı konumuz oluyor.

        Başarılı geçen İspanyol Sineması’nın ödüllü filmlerinin gösterimlerinin ardından Hezarfen Galeri geçen yıl başlattığı “Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları”nı bu yıl da sürdüreceğini açıkladı. Geçen yıl olduğu gibi her ay bir Bağımsız Sinema örneği izleyici ile buluşacak.

        Gösterimler Konak Belediyesi desteği ile Türkan Saylan Kültür merkezi’nde ücretsiz olarak yapılacak. Ve sinema meraklıları pek bir yerlerde bulup izleyemeyecekleri Türk sinemasının önemli ve pek çoğu ödüllü filmlerini bu gösterimlerde görebilecekler.

        En önemlisi de her gösterimden sonra filmin ekibinden temsilciler, (yönetmen, oyuncu, yapımcı, senarist v.s), izleyicilerin filme dair sorularını yanıtlayacak.

        Hezarfen Galeri Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları”nı düzenleme amaçlarını şöyle açıklıyor:

        Son yıllarda yurtiçi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak dağıtım sorunları yaşayan filmleri ve filmlerin yaratıcılarını izleyiciyle buluşturmak.

        KATKIDA BULUNACAK

        Günümüzün en popüler sanat dallarından, en yaygın iletişim ve eğlence araçlarından olan sinema aracılığıyla toplumun kültür sanat yaşamına önemli bir katkıda bulunularak, dikkat çekiciliği ve takip edilirliği yüksek bir etkinlik kazandırmak.

        Gösterimlerin ardından gerçekleştirilen söyleşilerle, izleyicinin ve filmin yaratıcılarına kendilerini ifade etme imkânı sağlamak ve bu şekilde Sinema Kültürünün izleyici ortamında gelişmesine katkıda bulunmak. HF Galeri’nin, İzmir’de bağımsız sinemayı tanıtmak, izleyicisi ile buluşturmak ve yaygınlaştırmak amacıyla başlattığı etkinliğin, İzmir’in diğer semtlerine taşınmasını sağlamak.

        EVRENSEL BİR TEMA

        Bağıımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları’nın ilk filmi “Misafir”, 7 Ekim Çarşamba günü saat 19.00’da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gösterilecek.

        Filmin sonunda Yönetmen Mehmet Eryılmaz ile bir söyleşi yapılacak.

        Zümrüt Erkin, Tamer Levent, Ayten Uncuoğlu, Hale Akınlı, Melek Çınar, Sema Moritz, Fatih Al, Ersin Umut Güler ve Ümit Çırak’ın oynadığı film; yıllar önce baba evinden kovulan Nur’un, on yıl sonra annesinin ölüm döşeğinde olduğu haberini alınca küçük kızıyla acilen baba evine dönüşünü, evrensel bir tema olan anne-kız ilişkisini ve ülkemizde de yaygın olan aile içi cinsel taciz meselesini gündemine alıyor. Buluşmanın ikinci filmi Tayfun Pirselimoğlu’nun “Ben O Değilim” adlı filmi. Bu bol ödüllü film, 4 Kasım 2015 Çarşamba günü aynı yer ve saatte. Film sonrası söyleşi Tayfun Pirselimoğlu ile yapılacak. Detaylı bilgi için www.hfgaleri.com adresini ziyaret etmenizi öneririm.

        Diğer Yazılar