Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), kentin en önemli kültür ve sanat etkinliklerinden biri olan İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişini 14 yıldır yarışmayla seçiyor. İKSEV, müzik ve dansın yanı sıra bu sanatlarla yakın ilişkisi olan fotoğraf ve grafik gibi alanlarda da gençlere ulaşmaya, onlar için olanaklar yaratmaya çalışıyor.

        Bu yıl 3-19 Mart 2016 tarihleri arasında yapılacak 23. İzmir Avrupa Caz Festivali’nin afişi de on dördüncüsü düzenlenen Caz Afişi Yarışması ile seçildi.

        Ankaralı Ozan Kula’nın çalışması festival afişi olarak belirlendi. Yarışmaya gönderilen 170 afiş arasından 35 çalışma da sergilenmeye değer bulundu.

        Afiş yarışmasında hemen her yıl bizi şaşırtan bazen güldüren bazen üzen pek çok olay yaşanır. Ancak bu yıl çok sevindirici bir gelişme oldu. Çalışma arkadaşım Onur Acımaz ile afişleri paketlerinden çıkarıp seçici kurul için hazırlarken Onur özenle sarılmış kalınca bir paketi açmaya koyuldu. Paketleri açarken mutlak hangi kentten gönderildiğine bakarız. Böylece yarışmaya hangi illerden katılım olduğunu öğreniniz. Onur, özenle sarılmış paketin Ankara’dan Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi’nden gönderildiğini söyledi ve ekledi, “Bildiğim kadarıyla bu merkez ilk ve ortaöğrenim yaşındaki çocukları kabul ediyor.” Sonra üşenmedi, Google arama çubuğuna merkezin adını yazdı. Resmi sitelerinde karşımıza şu haber çıktı:

        “Görsel Sanatlar Grafik Atölyesi İzmir Caz Festivali Afiş Yarışması’na katılıyor”

        İLK ÜRÜNLERİNİ VERİYOR

        “2015 Eylül ayından bu yana grafik atölyesinde photoshop ve tablet çizim çalışması eğitimi alan öğrencilerimiz ilk ürünlerini veriyor. Öğrencilerimiz, Görsel Sanatlar öğretmenleri Burcu Ağdemir ve A. Ertan Erdem’in katkıları ile afiş, logo, amblem ve tasarım konularında çalışmalarını ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak deneyim kazanmaya başladılar. Öğrencilerimizin çizim tableti ile yaptıkları afişleri sizlerle yarışma sonrasında paylaşacağız. (Yarışma kuralları gereği afişleri gösteremiyoruz). Çocuklarımıza bu ulusal yarışmada başarılar dileriz.”

        Hal böyle olunca daha derin bir araştırma yapmak farz oldu. Bilim ve Sanat Merkezi’nin Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğüne bağlı, okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına devam eden üstün veya özel yetenekli öğrencilere yönelik bir özel eğitim kurumu olduğunu öğrendik. Bu merkezlerin, üstün yetenekli çocukların örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açıldığını gördük. Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi’nin de, üstün yetenekli çocuklara yönelik eğitim veren ve Türkiye genelinde sayıları 60’ı bulan resmi özel eğitim kurumlarından biri olup ilk açılan olduğunu öğrendik.

        Bu merkeze devam eden 13 yaşındaki Selen Ceyda Kurt, Efe Sarp Ünlü, Eren Gökdeniz ve 14 yaşındaki Teoman Gülden yarışmamıza toplam sekiz afiş göndermişti.

        Seçici Kurul, ilgiyle incelediği sekiz afişin de sergilenmesine karar verdi. Şimdi, en genç yarışmacılarımızla tanışmak için sergi açılışını heyecanla bekliyoruz.

        Diğer Yazılar