Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uluslararası İzmir Festivali bu yıl erken başlıyor. Klasik müzik dünyasında eşsiz bir yere sahip olan Keman Sanatçısı Joshua Bell, 30. Uluslararası İzmir Festivali’ni 17 Mayıs akşamı AASSM’de yapılacak konserle açacak. Üçü ücretsiz 10 konserin yer aldığı festival, 25 Haziran’da Efes Antik Tiyatro’da yapılması planlanan Viyana Senfoni Orkestrası konseri ile sona erecek.

        Festival, 30. yılında güzel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. İzmir’in iki köklü müzik eğitimi kurumu Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ile Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı 25 Mayıs’ta AASSM’de “One Stage” projesi ile aynı sahneyi paylaşacak. Bu benzersiz konser, davetiyeli olarak izlenebilecek.

        SAHNEDE İSYAN

        2 Haziran’da kariyerleri boyunca sıra dışı işlere imza atan Ufuk & Bahar Dördüncü Piyano ikilisi, klasik müzik tarihinin en çalkantılı dönemini yaratan Debussy ve Stravinski’nin eserlerinden oluşan bir seçki sunacak. Günümüzün ilgi çeken sinema yönetmenlerinden Fabrice Aragno’nun görüntüleri eşliğinde sunulacak “Sahnede İsyan”, dinleyicilerinin müzikle ilgili düşüncelerini değiştirmeyi hedefliyor.

        İKSEV, iki yılda bir kurucu başkanı Dr. Nejat F. Eczacıbaşı adına düzenlediği Ulusal Beste Yarışması’nın 9’uncusunu 30. Uluslararası İzmir Festivali’nde sonuçlandırmaya karar verdi. 7 Haziran’da AASSM’de yapılacak Yarışma Konseri’nde finale kalan 12 eser, Serdar Yalçın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek. Yarışma konseri de davetiyeli konserlerden biri olacak.

        İzmir’in en eski yerleşik sanat kurumu İzmir Devlet Tiyatrosu, İzmir Festivali’ne günümüzün en parlak polisiye ve gizem yazarı Anthony Horowitz’in yankılar uyandıran “Ermişler ya da Günahkârlar” adlı oyunun prömiyeri ile katılıyor. Oyunu Barış Erdenk yönetecek.

        EN SEÇKİN SANATÇI

        İzmirliler Devlet Tiyatrosu Konak Sahnesi’nde sahnelenecek oyunu davetiye alarak izleyebilecek. İspanya’nın yetiştirdiği en seçkin sanatçılardan biri olan Flamenko Gitarın efsane ismi Paco Pena, Flamencura projesi ile 14 Haziran’da Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda olacak. 16 Haziran’da Festival izleyicilerini büyülü bir Celsus Gecesi bekliyor. İtalya’nın yetiştirdiği en iyi flüt sanatçılarından biri olan Massimo Mercelli, en az kendisi kadar ünlü piyanist Ramin Bahrami eşliğinde Bach eserlerini yorumlayacak. 20 Haziran 2016 Cuma akşamı Celsus Kütüphanesi sıra dışı bir konsere ev sahipliği yapacak.

        Günümüzün en iyi trompet sanatçılarından Mauro Maur ve piyanist Francesca De Clossey, birlikte sinemanın kült filmlerinin müziklerini seslendirecek. Olağanüstü yeteneği ile genç yaşta ulaştığı başarılarıyla Polonya’nın en iyileri arasında sayılan Piyanist Konrad Skolarski 22 Haziran 2016 Çarşamba gecesi Celsus Kütüphanesinde çalacak. Kurulduğu 1900 yılından bu yana Viyana müziğine yön veren ve bir ekol olmasını sağlayan Viyana Senfoni Orkestrası, şef Paplo Heras-Cassado yönetiminde piyanist Alice Sara Ott’a eşlik edecek. Festivali izleyin, yaza müzikle merhaba deyin.

        Diğer Yazılar