Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçenlerde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gazetecilik okuyan gençlerle buluştum. Bu sırada “Kampüsten Haber Var” adlı güzel bir çalışmayı görme fırsatım oldu. Genç meslektaşlarım arkadaşlarına mikrofonu uzatmış ve “Geldi Bahar Ayları, Titrer Gönül Yayları – Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” diye sormuş.

        Cevaplar öyle güzel ve espriliydi ki hatırladıkça gülüyorum. Hem gülüyorum hem de bu hoş cevaplara dayanarak, kafamın karışıklığından, aşırı yorgunluk hallerimden ve aklıma ne gelirse yapmak isteğimden bahar aylarını sorumlu tutuyorum. Aklıma ne gelirse yapmak isteği derken, belki de şu aradaki iş yoğunluğunun da etkisiyle, hep bir kaçıp kurtulasım, en sevdiğim işlerle uğraşasım var.

        En sevdiğim işlerin başında yemek yapmak ve organizasyonuna dâhil olmadığım sanat etkinliklerini izlemek var. Örneğin billboardlarda 2. Uluslararası Urla Enginar Festivali’nin duyurularını gördüm, aklım başımdan gitti.

        Enginar en çok sevdiğim sebze. Her gün, her öğün yiyebilirim enginarı. 29 Nisan – 1 Mayıs 2016 tarihleri arasındaki Festival’in programına baktım ve neler kaçırdığımı gördüm.

        Bahar gelse de gönül yayları titrese de bazen istediğini yapamıyorsun işte. Çok güzel tadımlar, mutfak sohbetleri, atölyeler ve hemen hemen tümü enginar konulu sanat etkinlikleri varmış.

        BARİKAT SERGİSİ AÇILDI

        Belki Urla’ya gidemedim ama kendimi harika bir fotoğraf sergisi ve sohbet ile ödüllendirdim. En favori sanat galerim Kedi Kültür Sanat Merkezi’nde (KKSM) 29 Nisan Cuma günü saat 18.30’da Charles Emir Richards’ın merakla beklenen kişisel sergisi “Barikat” açıldı. 31 Mayıs’a kadar görülebilecek sergi, Mayıs ayın önemli sanat etkinlikleri arasında başı çekecek gibi görünüyor. Geçen yıl KKSM’nin düzenlediği 2. Uluslararası Görsel Sanatlar Buluşması kapsamındaki söyleşiye katılan ve büyük bir ilgiyle karşılanan Richards, yakın tarihimizin en önemli toplumsal olaylarından biri olan ve Gezi Parkı’ndan Türkiye’ye yayılan eylemlerin fotoğraflarını “Barikat” adını verdiği kitapta toplamış ve kitap önemli övgüler almıştı.

        Charles Emir Richards, özellikle yabancı haber kanallarının referans verdiği bu fotoğraflarını İzmirli ziyaretçilere yine aynı isimli sergisiyle sunuyor.

        Geçtiğimiz günlerde Teoman’ın “Limanında” adlı şarkısına çektiği, Suriyeli mültecilerin yaşamlarını ele alan çarpıcı karelerin yer aldığı, video klibin yönetmeni olarak adından sıkça söz ettiren Charles Emir Richards, reklam filmleri ve müzik klipleri yönetmenliğin yanı sıra belgesel fotoğrafçı kimliği ile de tanınıyor.

        Diğer Yazılar