Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sinema adına çok güzel işler yapan Hezarfen Film Galeri, İZFAŞ’ın 85. İzmir Enternasyonel Fuarı kapsamında düzenleyeceği “16. Sinema Burada Festivali”nde İzmir’de bir ilke daha imza atacak. Hezarfen Film Galeri, Yapımlab işbirliğiyle gerçekleştireceği “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi ve Pitching Platformu” ile kısa filmcilere projelerini geliştirmede danışmanlık fırsatı sağlayacak.

        Konuyla ilgili basın bülteninde sadece Türkiyeli yapımcı ve yönetmenlere açık atölyenin başvurularının 10 Ağustos’ta sona ereceği belirtiliyor. Ayrıca Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu’na 10 projenin seçileceği ve proje sahiplerinin 16. Sinema Burada Festivali kapsamında yapılan atölyeye katılma hakkı kazanacağı belirtiliyor. Bültende yer alan bilgiler kısaca şöyle:

        DANIŞMANLIK HİZMETİ

        “Zeynep Atakan’ın moderatörlüğünde yapılacak ve konuya ilgi duyan izleyicilere de Açık olacak atölyenin sonunda jürinin seçeceği bir projeye Yapımlab bir yıllık ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek. Geri kalan dokuz proje prodüksiyon aşamalarında Yapımlab Proje Geliştirme tarafından takibe alınacak. Yapım sürecinin her adımında alternatif yolları keşfetmeye, farklı mecraları kullanmaya ve yapımcıların içinde yaşadıkları coğrafyanın sosyal, kültürel ve üretim odaklı açmazlarına yeni çözümler üretebilmelerine aracı olmayı amaçlayan “Bir Yaratıcı Yapım Atölyesi & Pitching Platformu Atölyesi, Hezarfen Film Galeri ve Yapımlab işbirliğinde 3 - 4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

        Proje sahipleri 3 Eylül’de Yapımlab danışmanları ile ön görüşme yapacak ve atölyeye katılacak. 4 Eylül’de ise projelerini Pitching Platformunda sunacaklar.”

        Başvuru koşullarına göz atacak olursak; Kısa film formatına uygun olarak planlanmış ( jenerik dahil max. 30 dk’lık) her tür ( kurmaca, belgesel, deneysel, animasyon vb.) proje kabul edilecek. / Başvuran projelerin daha önce başka hiçbir pitching platformuna seçilmemiş olması gerekiyor./ 10 Ağustos 2016 tarihinden sonra başvuran projeler değerlendirmeye alınmayacak./ Bir kişi birden fazla proje ile başvuru yapabilecek.

        Birden fazla proje ile katılım halinde, her proje için ayrı Başvuru Formu doldurulması gerekiyor./ İZFAŞ tanıtım amaçlı olmak üzere, seçilen film projelerinin içerik ve görsel materyallerini kullanma hakkına sahip olacak./10. Seçilen projelerin yönetmen ya da yapımcısından en az birinin, projesini sunmak üzere Pitching Platformu’na katılması gerekiyor./ Seçilen projeler jüri tarafından etkinlik günü değerlendirilecek./ Etkinlik günü sunumlara ayrılan en uzun süre 5 dakika olacak./ Platformun tüm katılımcıları, bu yönetmelikte yer alan maddeleri kabul etmiş sayılacak.

        KABUL EDİLMİYOR

        Kısa filmcilere yeni ufuklar açacak bu atölyeye katılmak için gereken Başvuru formuna http://ief.izfas.com.tr/ adresinden ulaşılabiliyor. Web sitesindeki başvuru formu ile birlikte formda belirtilen ek belgelerin sinemaburada@izmirfair.com.tr mail adresine konu bölümüne Pitching Başvuru yazılarak gönderilmesi isteniyor ve basılı materyal kabul edilmeyeceği belirtiliyor.

        Ne diyelim, dileriz amaçlandığı gibi verimli ve güzel bir çalışma olur. Ve belki de bir sonraki yılın Sinema Burada Festivali’nde bu projelerin filmlerini de izleme şansı buluruz.

        Diğer Yazılar