Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gerçekten dinlenmeyi umduğum ikinci dönem iznim bu akşam başlıyor. Kafa dinlemek için kalabalıktan kaçan bir insanın İstanbul’a gitmesini garip bulabilirsiniz ama Burgaz Adası’na başka türlü ulaşmak mümkün değil. Burgazada tatili diğer pekçok şeyle birlikte iki önemli fayda sağlıyor. Birincisi İstanbul’un güzelliğini yaşayabilmek, ikincisi de kalabalıktan uzak sakin bir adada güzel yemekler, bol oksijenli uzun yürüyüşler, deniz ve güneş banyolarıyla benzersiz bir tatil yapabilmek.

        KARDEŞİM SELİN’E GÜVENİYORUM

        Bir ay önceki tatilimin ilk on günlük bölümü kafa yorgunluğuma biraz çare olmuştu. O dönem okuduğumu anlamayacak kadar yorgundum. Kitabımı açıp oturuyor ve bir süre sonra kendimi sayfaya aval aval bakarken buluyordum. Kafa boşaltıcı ev işlerine yoğunlaştım.

        İkinci bölüm için biriktirdiğim kitaplarımın yanı sıra eğer sıcaklar izin verirse İstanbul’da uzun süredir gidip görmediğim Topkapı Sarayı, İstanbul Modern, Pera Müzesi gibi yerleri tekrar görmek istiyorum. Ama bunun için öncelikle kendimi dinç hissetmem gerek. Alışılmışın aksine oturarak dinlenebilenlerden değilim. Dinlenebilmek için hareket etmeliyim. Bu konuda sağlıklı yaşam uzmanı sevgili kızkardeşim Selin’e güveniyorum. Burgaz Adası’nda tatil demek biraz da onun bilgili ve şefkatli ellerinde olmak demek. Bir süre için patates kızartması, dondurma ve balık dışında her türlü ete veda etmek zorunda kalmak da sağlıklı yaşam için ödenen bedel olacak artık. Adanın birbirinden şirin kedi ve köpekleri ile her biri kartal büyüklüğündeki martılarını görmek işin bonus kısmı. Sevgili kargam Heathcliff’i görebilirsem eğer, büyük armağanı da kaptım demektir.

        SOKAKTA ŞENLİK VAR

        • Enternasyonal İzmir Fuarı bu akşam açılıyor. Daha önce de yazdığım gibi bu yıl sanat etkinliklerine ve eğlenceye doyacak Fuar ziyaretçileri. Önceki gün elime 26 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında yapılacak Sokak Gösterilerinin programı ile ilgili bir bülten geçti. Doğrusu bu ya programın zenginliğinden gözlerim kamaştı. Bültende “Folkart sponsorluğundaki sokak gösterileri 18.00-21.30 saatleri arasında Kültürpark sokaklarında gerçekleşecek. Folkart; ABD, Almanya, Arjantin, Avusturalya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İtalya, Küba, Rusya, Ukrayna, Yeni Zelanda ve Türkiye olmak üzere 18 ülkeden 600 sanatçıyı İzmir Enternasyonal Fuarı’nda ziyaretçilerle buluşturacak. Sabit ve gezici sokak etkinliklerinden oluşan programda; kuklalardan tahta bacaklara, trompet şovlarından caz dinletilerine, havada akrobasi gösterilerinden balon şovlarına kadar pek çok etkinlik fuar sokaklarını şenlendirecek” diyor.

        Fuar’ın ana Ana Sponsoru heyecan tutkunlarını da unutmamış dünyaca ünlü serbest stil motokros gösteri ekibi FMX Blackliner; Lozan Kapısı girişi, Pakistan Pavyonu önüne kurulacak parkurda nefes kesen gösteriler yapmaya hazırlanıyor. Dünyanın en tecrübeli pilotlarına ve rampalarına sahip FMX Blackliner, Avrupa’nın en görkemli şovlarını Fuar ziyaretçilerine sunacak. Yer çekimine meydan okuyan akrobatik hareketleriyle İzmir’i büyüleyecek.

        Ne diyelim? Her şey bir arada olmuyor. En azından motor şovlarını benim için de izleyin. Bayramdan sonra görüşmek dileğiyle...

        Diğer Yazılar