Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        17.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali afişinde güzel mi güzel, asil mi asil, yakışıklı mı yakışıklı bir kedi var. Ödülü Altın Kedi olan bu festival tam da tahmin ettiğiniz nedenlerle en çok sevdiğim festival. On yedincisi 1-6 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak.

        Dünyanın kısa filmi bu vesile ile huzurlarımıza gelecek. Hak edenler Altın Kedileri ile İzmir’den ayrılacak.

        Festivalle ilgili bilgilerden önce hayran olduğum afişiyle ilgili bilgi paylaşayım. Her yıl görselleri ile dikkat çeken festivalin bu yılki afiş çalışmasını geçmiş yıllarda animasyon dalında Altın Kedi ödülünü kazanan Ethem Onur Bilgiç hazırlamış. En kısa zamanda bir tane edinip odamın en güzel duvarına asmak istiyorum.

        Festivale gelirsek, www.izmirkisafilm.org adresinde aradığınız bilgileri bulmanız mümkün gerçi ama ben yine de bir özetliyeyim.

        Uluslararası İzmir kısa Film yarışması Türkiye’nin bu alanda düzenlenen en büyük etkinliklerinden biri olma özelliğini hala koruyor. Ülkemizde uluslararası düzeyde ödül veren ilk kısa film festivali.

        BİR DAHA KANITLADI

        2000 yılında ilki yapılan Festival, geçen yıl Avrupa Festivaller Birliği’nin AB destekli “Avrupa için Festivaller, Festivaller için Avrupa” projesi kapsamında EFFE Kalite belgesi almaya hak kazandı ve Avrupa çapında nitelikli bir festival olduğunu bir kez daha kanıtladı.

        Her yıl dünyanın pek çok ülkesinden binlerce başvuru alan Festivale bu yıl 66 ülkeden bin 378 film başvurmuş.

        Bu filmler arasından seçilen 400 film, İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin yenilenen sinema salonunda, İzmir Sanat’ta ve üniversite salonlarında ücretsiz olarak gösterilecek.

        17. Uluslararası İzmir kısa Film Festivali’nde kısa film çekmek isteyenlere ve sinemaseverlere yönelik atölye çalışmaları ve söyleşiler de yapılacak.

        18. Uluslararası İzmir kısa Film Festivali’nde ulusal ve uluslararası dallarda animasyon, belgesel, deneysel ve kurmaca kategorilerinde Altın Kedi Ödülleri verilecek.

        Başta Kültür Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Buca Belediyesi, Bornova Belediyesi, Konak Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirilecek 17. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde Altın Kedi için yarışacak finalist filmleri yönetmen Ezel Akay’ın başkanlığında oluşturulan jüri değerlendirecek. Festival programı ve Festival jürisi önümüzdeki günlerde açıklanacak.

        işte kategoriler

        Yerli Finalistler: 7 Cantimetre / Metehan Şereflioğlu- Cahide Devekuşu’nnun Açık Evliliği / Ali Kemal Güven - Çevirmen / Emre Kayış -Yeryüzündesin. Bunun Bir Tedavisi Yok / Umut Beşkırma - Lütfi / Cahit Kaya Demir - İki Parça / Murat Uğurlu - Günah / Gülistan Acet - Kalıplar ve Çevreler / Enes Ateş - Karadeniz / Ulaş Karaoğlu - İt / Osman Yazıcı

        Yabancı Finalistler: Ardak / Esmaeil Monsef (İran)- Wintry Spring / Mohammed Kamel (Mısır)- Fighting For Death / Eleonora Veninova (Makedonya) - French / Josza Anjembe (Fransa)- Slope / Margarida Lucas (Portekiz)- The Devil is in Details / Fabien Gorgeart (Fransa)- A Day Off / Wouter Stoter (Hollanda) - Time Code / Juanjo Giménez (İspanya)- The Silence / Ali Asgari (İtalya)- Sans Chien / David Kremer (Fransa)

        Deneysel Finalistler: Yuva / Alper Ayduman - Mahkum / Erol Çelik - Uyumak / Tolga Hiçyılmaz - Savaş Bölgesi / Oğuzhan Kaya - Kemik / Volkan Güney Eker

        Belgesel Finalistler: Dağların Oğlu / Yavuz Selim Taşcıoğlu - Ta’rîz; Gri Şehrin Renkli Çocukları / Sezer Ağgez - Ali Değil Ari Komutanım / Deniz Özden - Müzik, Lütfen! Bir İndie Müzk Yolculuğu / Kutay Acun -Kameralı Çocuj / İbrahim Yeşilbaş

        Animasyon Finalistler: Tavsan Kanı / Yağmur Altan- Bahçe / İdil Ar Uçaner - Arkhe / Batuhan Köksal- Önyargı / Fatih Yaşar - Mandrake / Ayberk Kaya

        Diğer Yazılar