Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hayatımın en güzel Bodrum gezilerinden birini sevgili dostum Numan Pekdemir’in davetiyle Bodrum Oda Orkestrası ile yapmıştım. Turgutreis D-Marin’in amfi tiyatrosundaki bu konseri 6 Eylül 2012 tarihli “Bodrum’da Mavi Dolunay” başlıklı yazımda anlatmıştım. Bodrum Oda Orkestrası Kore Turnesi öncesinde 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Koreli şef Lee Jong-Wuk yönetiminde çalıyor.

        6 Eylül yazımda şöyle demişim: “Dünyanın bilinen bütün büyük orkestralarının içinden, orkestranın sanatsal çizgisini sürdüren hatta geliştiren oda müziği grupları ve oda orkestraları çıkar. Bodrum Oda Orkestrası İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’ndan doğmuş bir oda orkestrası. 2007 yılında Numan Pekdemir önderliğinde kuruldu ve o günden bu yana pek çok başarılı konser yaptı. Kore turnesi de kısa sürede ulaştığı başarının bir ödülü gibi.

        Uluslararası İzmir Festivali’ne bugüne kadar çok sayıda oda orkestrası geldi. I Musici, Camerata Salzburg gibi. Bu toplulukların üyelerinin her biri aynı zamanda solist sanatçılar.

        SANATSAL DEĞERİ

        Ve bu özellik orkestranın sanatsal değerini belirliyor bir yerde. O gece Turgutreis D-Marin’de solist olarak üç orkestra üyesini dinledik. Başkemancı Sema Korkut için, onu daha sık dinlemeyi dilemek dışında sözüm yok. Çellist Emre Sayarı ve keman sanatçısı Ersun Kocaoğlu’nu ilk kez dinledim. Sayarı, çello için yazılmış güç eserlerden biri olan Boccerini’nin si bemol majör 9. Konçertosu’nun ilk bölümünün üstesinden başarıyla geldi.

        Başka bir konserde kalan bölümleri de dinlemek isterim. Ersun Kocaoğlu Vivaldi’nin “Mevsimler”inden “Yaz”ı seçmişti. Son zamanlarda dinlediğim en iyi yorumlardan biriydi. Mavi dolunayın altında D-Marin’in harika atmosferinde nitelikli bir konser dinlemenin keyfi, özendiğimiz oda orkestraları kalitesinde bir orkestramızın olduğunu görmenin mutluluğuyla pekişti.”

        İzmir’deki birkaç konserini de dinleme fırsatını bulduğum bu nitelikli Topluluk ve TOBAV Çok Sesli Korosu, yarın akşam Şef Nesrin Bayramoğulları yönetiminde Turgutreis Atatürk Meydanı’nda Cumhuriyet Konseri verecek.

        Değerli sanatçı Altuğ Dilmaç’ın solist olarak katılacağı konser, fener alayı sonrasında saat 20.00 de başlayacak.

        Sanat koordinatörü ve kontrbas sanatçısı Numan Pekdemir’in konserle ilgili açıklaması şöyle:

        “Klasik müziğin en güzel eserlerinin yer aldığı programda Rossini, Brahms, Kodallı, Bizet, Sun gibi bestecilerin eserleri seslendirilecek. Altuğ Dilmaç, klasik ve yerel müziğin en güzel örneklerini yorumlayacak, Orhan Şaik Gökyay, Nazım Hikmet ve Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerinden bölümler okuyacak. Orkestra ve Nural Altar yönetimindeki koro İzmir Marşı, Karadeniz Marşı, Vatan marşı, Ellinci Yıl Marşı, Onuncu Yıl Marşı gibi marşları konsere katılanlarla birlikte seslendirecek. Dinleyicilerin de marşlara katılabilmesi için konser broşüründe marşların sözleri de yer alacak.”

        BODRUM’DA OLMAK

        “Çalışmalarına uzun süre önce başladığımız konseri Turgutreis Mahalle Meclisimiz üstlendi. Başkanımız ve hemşerimiz Sayın Nergiz Karatoprak’a ve değerli arkadaşlarına teşekkür ediyorum.

        Turgutreis’ten yetişen bir sanatçı olarak doğduğum köyde Cumhuriyet konseri yapmanın ve bu konserde çalmanın gururunu yaşıyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüze, sanatçılarımıza, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne, Bodrum Belediyesi’ne, destek veren kişi ve kuruluşlara, bizi yalnız bırakmayan halkımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.’’

        Ve şimdi Bodrum’da olmak vardı.

        Diğer Yazılar