Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Son birkaç gündür billboardlarda “İyi Tasarım Günleri” ile ilgili duyurular yer alıyor ve “İzmir’in Tasarım Harikalarıyla Tanışmak İstiyorsan Sen De Çık, Gel” deniyor. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV), İyi Tasarım Günleri’ne, İzmir Avrupa Caz Festivali Caz Afişi Sergileri’nden bir seçki ile katılıyor.

        İzmir’in kültür ve sanat yaşamına gerçek bir dinamizm getirecek etkinlik, basın bülteninde şöyle tanıtılıyor:

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2011 yılında düzenlediği Tasarım Forumu’nda belirlediği ‘İzmir’in tasarım ve yenilik kenti olması’ hedefi, İzmir Akdeniz Akademisi öncülüğünde 17-19 Kasım 2016 tarihleri arasında düzenlenecek İyi Tasarım İzmir ile ilk ‘çıktı’sını vermiş olacak. İzmir’in ‘Akdenizlilik’ kimliği ile kendini yeniden kurgulama ve bir tasarım kenti hedefinden yola çıkan etkinlikte bu yıl ‘Çıktı/Output’ teması vurgulanıyor.

        Bu yılki etkinlik, üniversitelerin, meslek odalarının, sanatçı ve tasarımcıların projelerinin yer aldığı serginin açılışı ile başlayacak ve ‘İyi Tasarım’ın tartışılacağı konferans ve oturumların yanı sıra katılımcılara açık olacak birçok tasarım atölyesi ile üç gün boyunca devam edecek.

        BÜYÜK BULUŞMA

        İzmir’in en kapsamlı tasarım organizasyonu olarak yola çıkan ve geleneksel hale gelecek bir tasarım etkinliği olarak planlanan İyi Tasarım İzmir, yaşam, kent, mekân, ürün, moda, grafik, görsel iletişim, film, seramik ve resim alanlarındaki öğrenci işlerinin sergisinden, ilgili sektörlerin tasarım projelerine, tasarım atölyelerinden ustalarla söyleşilere kadar kapsamlı ve disiplinler arası büyük bir buluşma olarak tasarlandı.

        Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası olarak faaliyet gösteren Halkapınar’daki eski Un Fabrikası’nda ve Alsancak Havagazı Fabrikası’nda ayrıca kentin farklı mekânlarında gerçekleşecek etkinlikte dikiş makinaları sergisinden zeytinyağı makinaları koleksiyonuna, sandıktan çıkan tasarımlardan sokak donatılarına kadar pek çok proje sergilenecek ve deneyim paylaşılacak.

        Mimarlık, Şehircilik ve Kentsel Tasarım, Endüstriyel Tasarım, Moda ve Tekstil Tasarımı, Görsel İletişim Tasarım, Grafik Tasarımın yanı sıra Film Tasarımı, Seramik ve Cam Tasarımı ve Resim alanlarında, İzmirli tasarımcı ve sanatçılarından son dönemlerde çıkan tasarım ve eserler İyi Tasarım İzmir’de yer alacak.

        10 SERGİ, 9 ATÖLYE ÇALIŞMASI

        İyi Tasarım İzmir programında yer alan 10 sergi, 9 atölye çalışması, konferanslar, paneller ve sunumlar, 5 Üniversite’nin 20 bölümünden 90 proje ve 15’ten fazla kurumsal katılım ile yaklaşık 10 mekânda İzmirliler ile buluşuyor.

        Etkinliğin manifestosunun bir yerinde 2Sen Aslında, Sıradan Çözümlerle Yetinmeyen, Kolay Kolay Memnun Olmayan Bir İnsansın. Memnun Olsan, Yenisini Tasarlayamazsın. Önemli Olan Ne Biliyor Musun? Tasarladıklarını Ortaya Çıkarmak. Etrafımızda olup biten onca iç karartıcı olaydan biraz olsun sıyrılmak için www.izmeda.org adresinden programa bak ve sen de git.

        Diğer Yazılar