Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğer bir insanın ruhunu parçalamak, kişiliğini ezmek ve yok etmek istiyorsanız sanatla bağlantısını kesmeniz yeterli. Zamanla istediğiniz kıvama gelir. Bencilliği, öfkesi, hoşgörüsüzlüğü içinde insan formunda ama ruhsuz, duyarsız, kendisine faydası olmayan bir yaratık haline dönüşür.

        Bunlar biraz iddialı laflar gibi gelebilir ama çevrenize dikkatle bakarsanız aslında ne demek istediğimi anlarsınız. Gelişmiş toplumların özellikle kriz dönemlerinde (2. Dünya savaşında olduğu gibi) sanat olaylarına ağırlık vermeleri, bombardıman altında tiyatrolarını kapatmamaları, orkestraların metro tünellerinde çalmalarının nedeni budur.

        Karışık günler yaşıyoruz. Çalışanlar paranın yetmediğinden, esnaf işlerin kesatlığından, gençler iş bulamamaktan yakınıyor. Hemen her gün şehit haberleri geliyor. Ekonominin kötüye gittiği, toplumsal huzurun bozulduğu dönemlerde pek çok alışkanlığımızdan ama en önce de sanattan vazgeçiyoruz. Eğer kurum olarak tasarruf tedbirleri alacaksak önce sanata desteği kesiyoruz. Bireysel olarak bakarsak, sinemaya, tiyatroya, konsere gitmeyi bırakıyoruz. İçki ve sigara tüketimi artarken, ruhumuzu besleyen sanattan kolaylıkla vazgeçebiliyoruz.

        Oysa yapılacak en iyi şey yaratılan kaos içinde yok olmamak için sanata sarılmak olmalı. Ayda bir kez bile konser, sergi, sinema ve tiyatro etkinliğine katılırsanız kendinizi dinlenmiş, yenilenmiş ve iyileşmiş hissedeceksiniz.Sanattan umudunu kesmeyenler için güzel bir Mart ayı başlıyor. 24. İzmir Avrupa Caz Festivali (1- 18 Mart) ve 11. Uluslararası İzmir Kukla Günleri (2-19 Mart 2017) her yaştan izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor.

        atölYe ve etkinlik

        İzmir Kültür sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlediği Caz Festivali’nde bu yıl on bir konser, bir sergi, bir seminer, bir film gösterisi atölyeler ve yan etkinlikler yer alıyor.

        İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Slovakya Fahri Konsolosluğu, İstanbul Avusturya Kültür Ofisi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü İzmir, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve Polonya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu ve İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliği ile düzenlenen Festival, 1 Mart 2017 Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Konser Salonunda yapılacak Manuel Magrini Konseri ile başlıyor.

        BİLETLER BİTİYOR

        Yeteneği çok genç yaşta keşfedilen piyanist Magrini’nin yanı sıra bu yıl Festivalde; Odyo Vijul ve Experience Limite’ in Canlı video performansları, Otto Hejnic Trio, Triple Ace- Colours in Jazz, iki farklı konserle Marie Mifsud, Masaa, Arthur Dutkiewicz Trio,Matthias Spillmann Mats-Up, Sorin Zlat Quartet ve Ozan Musluoğlu “My Best Friends are Vocalists” yer alacak. Geleneksel Caz Semineri’nde bu yıl Francesco Martinelli Dizzy Gillespie’yi anlatacak.

        Yan etkinlikler arasında en ilgi çekicilerinden biri de 12 yaşındaki harika caz piyanisti Hakan Başar Jr. Trio’nun konseri olacak.

        Eğer ruhunuzu cazla şenlendirmek istiyorsanız, biletler tükenmek üzere benden söylemesi.

        Diğer Yazılar