Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        • 31. Uluslararası İzmir Festivali çalışmalarının en sıkışık döneminde, çölde bir vaha arayan ruh halimden kurtulmak için Ege Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu’nun konserine gittim. Canım arkadaşım Sevim Özkal da benimleydi. Sevim bana hep iyi gelir. Pozitif enerji kaynağıdır çünkü. Zaman zaman elinde görünmez bir sihirli değneği olduğunu düşünürüm. Size dokunur ve kendinizi daha iyi hissedersiniz. Güzel bir yemek yedik ve E.Ü. Atatürk Kültür Merkezi’ne yollandık.

        Çok uzun zamandır Ege Üniversitesi Klasik Türk Müziği Korosu’nu dinlemek istiyordum ancak bir türlü denk gelmiyordu.

        Yirmi dört yıldır E.Ü. Devlet Türk musikisi Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Halil İbrahim Yüksel yönetiminde çalışan Koro, üniversitenin akademik ve idari personelinin yanı sıra bu müziği gerçekten seven İzmirli sanatseverlerden oluşuyor. Gerçekten seven diyorum çünkü yaptıkları iş, bir hobi olmanın çok ötesine geçmiş.

        BİN ESERLİK REPERTUAR

        Bu güne kadar yüz ellinin üzerinde konser veren Koro’nun bin eserlik bir repertuarı var. Ve bu repertuar, müziğimizin en seçkin örneklerinden oluşuyor. Koro, 24 Mayıs 2017 Çarşamba gecesi AKM Yunus Emre Salonunda verdikleri iki bölümlük konserde bunu fazlasıyla kanıtladı.

        Konserin benim için birden fazla önemi vardı doğrusu. Çocukluğum ve ilk gençliğim, Türk Musikisinin en güzel eserlerini en iyi yorumcularından dinleyerek geçti. Bu müziğe olan gönül bağım ve sevgim çok fazla. O gece sahnede çocukluğumun sesleri vardı.

        Çölde vaha arayan ruh halim için biçilmiş kaftan. Nasıl dinlendim, içim nasıl huzur doldu anlatamam.

        Belki de çok uzun yıllardır hemen her tür müziği en iyilerinden dinleme şansı bulduğum için gerçekten iyi kotarılmış bir konser beni fazlasıyla hoşnut ediyor.

        HANENDELER VE SAZENDELER

        Tam dozunda, son derece bilinçli ve özenle seçilmiş bir repertuar, hobilerini profesyonel standartlara taşımış hanendeler ve sazendeler ile yaptığı her işi aşkla yapan bir şef. İnsan daha başka ne ister?

        Ama olunca oluyor işte. O gece sahnede ana baba ayrı kardeşim Alev Öztüregen şarkı söylerken, bir yanımda canım arkadaşım Sevim, diğer yanımda uzun yıllardır görmediğim, sevgili Salih Öztüregen amcam vardı. Üzerine konserin kalitesi de eklenince, bir festival daha çalışacak gücü buldum.

        Diğer Yazılar