Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanat yazıları yazmanın iyi tarafı hep güzel ve olumlu işlerle karşılaşmak. Ülkemizde ve dünyada olup biten onca garipliğe, çirkinliğe ve kaosa karşı güzel ve olumlu işlere her zaman olduğundan daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Neyse ki bu günlerde sanat adına çok güzel gelişmeler var İzmir’de. 31. Uluslararası İzmir Festivali sürüyor. Ve 12 Haziran’da İzmirlileri yepyeni bir sinema deneyimi bekliyor. Uluslararası Çok Kısa Filmler Festivali. Yenilik ve sinema deyince İzmir’de akla ilk gelen isim Hezarfen Film Galeri.

        12- 16 Haziran 2017 tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak Uluslararası Çok Kısa Film Festivali ve Akıllı Hikâyeler Atölyesi’nin ardında yine Hezarfen Film Galeri var.

        Basın bültenlerinde: “Fransa merkezli 30 ülke ve 90 şehirde aynı anda seyirciyle buluşan, 19 yıllık bir geçmişe sahip Çok Kısa Filmler Festivali, İzmir’de ilk defa 12.13.15.16 Haziran tarihlerinde, Portizmir4 etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek.

        SEYİRCİ OYLARI

        Jenerik hariç 4 dakikadan kısa filmlerden oluşan tematik seçkiler ve aynı özelliklere sahip bir uluslararası yarışmanın bulunduğu Festivalde kurmaca, animasyon, belgesel, müzik klibi, video blog gibi her türden film yer alıyor.

        Bu yıl uluslararası yarışma bölümünde 36 çok kısa film yarışacak. İzmir dahil 90 şehirden toplanan seyirci oylarıyla da ayrıca bir ödül verilecek.

        Uluslararası yarışma filmlerinin yanısıra Hezarfen Film Galeri’nin Cannes Film Festivali Short Film Corner’de gösterilen ‘‘Shorts From Turkey’ film seçkisi de izleyiciye sunulacak. İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak festival herkese açık ve ücretsiz olacak.

        Yarışma Filmleri ‘‘Tres Court 1’’ ve ‘‘Tres Court 2’’ adı altında 2 grupta gösterilecek ve halk oylamasına tabi olacak. Halk oylamaları tüm ülkelerden toplanıldıktan sonra sonuçlar ve ödüller dağıtılacak”.

        Akıllı Hikâyeler Atölyesi’ne gelirsek, 18-25 yaş gençleri hedef alan bu atölyede metinden, prodüksiyona ve post prodüksiyona kadar geleneksel film üretimi süreçleri içerisinde katılımcıların telefonlarıyla bir kısa hikâye anlatma deneyimi yaşamaları planlanıyor. 4 gün sürecek Atölye için katılımcılara gerekli tek şey biraz hayal gücü ve akıllı telefonları olacak. Detaylı bilgi: www. hfgaleri.com

        Diğer Yazılar