Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Enternasyonal Fuarı 18 Ağustos 2017 Cuma günü seksen altıncı kez alışılan tarihinden hayli önce açılacak. 27 Ağustos 2017 Pazar günü kapanacak. Bu on günlük süre içinde İzmir yine Fuar coşkusunu yaşayacak. Geçmişte yaşadığımız coşkulardan çok farklı olacak ama geçmişe saplanıp kalmamak gerek. Her dönemin kendine göre özelliği, güzelliği, coşkusu var.

        Devasa bir şantiyeyi andıran İzmir’de fuar coşkusunu hissetmek pek kolay değil. Billboardlarda bazı konser duyuruları gördüm ancak otobüsle geçerken tamamını okumak en azından benim için kolay değil. Ama şansım yaver gitti ve Alsancak vapur iskelesinde detaylı etkinlik haritası edindim. Gerçi biraz büyük. Çarşaf gibi açıp bakamadım.

        KROKİYLE ANLATMIŞLAR

        Bu konularda biraz beceriksizim her halde. Örneğin otobüste koskoca gazeteyi usturubuyla katlayıp hiç kimseyi rahatsız etmeden okuyanlara hep gıpta etmişimdir. Ama küçük olsa bu sefer de yazılarını göremiyorum diye yakınacaktım.

        Sonuçta eğer elinizde bu harita olursa fuarın tadını çıkarmanız kolaylaşır. Neyin nerede olduğu kroki üzerinde numaralanarak gösterilmiş. Arka yüzde etkinliklerin günleri ve saatleri yer alıyor.

        86. İzmir Enternasyonal Fuarı ile ilgili genel bilgilere http://ief.izfas.com.tr/ adresinden ulaştım: “Tarihi boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan İzmir; ülke tarihinin ilk fuarının da ev sahibiydi. 85 yıl önce savaşlara, kıtlıklara, krizlere rağmen düzenlenen Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı ticaret fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı, 86. kez kapılarını geleceğe açacak. Her yıl başka bir temayla düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki teması İnovasyon – Enerji, Onur Konuğu İli Muğla, Partner Ülke Rusya.”

        Gelelim etkinliklere. Tek tek anlatmaya kalksak yerimiz yetmeyecek.

        DOLU PROGRAM

        Ana başlıklarla bakarsak tiyatrolar, konserler, sokak gösterileri, Sinema Burada Festivali, Edebiyat Söyleşileri, Mogambo Caz Geceleri, Çim Konserleri, sergiler, sahne gösterileri, gezici gösteriler ve İEF’de Çocuk Olmak. Onlarca etkinliğin arasında TJK’nın Pony Kulübü dikkatimi çekiverdi. Çocukların atlarla tanışmasını sağlayacak bu etkinlikler eminim pek çok çocuk için çok önemli bir tecrübe olacak.

        On gün süreyle Fuar İzmir’e neşe, coşku, sanat getirecek. Ama biliyoruz ki İzmir’in hep bir fuar trafiği sorunu da olur. Yollar bu durumda iken bu iş nasıl olacak bilmek istemiyorum doğrusu.

        Diğer Yazılar