Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmirli olup da Kübana Gazinosunda anıları olmayan yoktur herhalde. Altmışlı yıllarda açılan, İzmir Fuarı’nın en görkemli günlerinde kentin eğlence hayatında önemli yer tutan Kübana’ya düştü yolum geçenlerde. Apeiron Collective ile birlikte İzmir’e unutulmaz Epic Fair’i armağan eden Pübliko. “İkinci Bahar İki Konser” ile İzmir’e ve Kübana’ya döndü.

        İkinci Bahar’ın ilk konserini 14 Eylül akşamı İlhan Erşahin’s İstanbul Sessions verdi. Konser öncesinde Vesvese’nin kurucularından Eren Eren, kendi deyimi ile plaklarını döndürdü.

        Doğrusu pek tercih etmediğim ama o gece dinlerken yerimde duramadığım güzel bir müzik yaptı.

        Biz yaşını başını almış üç müziksever klasik müzik alışkanlığı ile kapının açılacağı söylenen saatte yani 19.30’da Kübana’nın kapısındaydık. Bileklerimizi damgalattık içeri girdik. Varillerden yapılmış şık bistrolar ve yerlere atılmış kocaman kabarık minderlerle karşılaştık. Sevim, Aygül ve ben başımıza nasıl bir iş aldık diye düşünürken, bizi davet etme nezaketini gösteren gecenin ev sahibi Tamer Varış üç sandalye ile sorunumuzu çözdü.

        HER YAŞA GÖRE

        İlhan Erşahin her yaşa hitap eden sanatçılardan. Dinleyicilerinin büyük bir çoğunluğunu genler oluşturuyordu ama bizim yaş grubumuzdan olanlar da vardı. Doğrusu bu ya geçlerden geri kalmadığımızı söylemeliyim.

        Tamer’in sayesinde o gece farklı bir gençlikle tanıştım. Kaliteli müzik dinleyen, eğlenmeyi seven, coşkulu ama seviyeli, arkadaşlarına ve çevresine karşı nazik pırıl pırıl bir gençlik.

        Bu arada üç arkadaş moda bilgimizi de tazeledik. Moda anlayışımızdaki her şey uyumlu olacak inancının azıcık sarsıldığını söylemeliyim.

        Asla bir arada olmaz diye düşündüğüm parçalar çok güzel olabiliyormuş. Ama garipliğin dibine vuranlar da yok değildi. Güzel olan kimin ne giydiği kimsenin umurunda değil gibiydi.

        Pübliko adı İzmir’de iyi işlerin simgesi gibi. Kente çok farklı ve yeni bir devinim taşıyorlar. Yaptıkları işler yaratıcılığı destekleyen, farklı, iyi ve güzel olanı yücelten, paylaşılan, paylaşıldıkça zenginleşen işler. Kısaca değişimi yakalamak isteyen her alandan genç sanatçıya fırsatlar sunuyorlar.

        İkinci Bahar konserleri de işin tuzu biberi gibi. İlhan Erşahin ile tekrar buluşmak, onun gençlerin arasında onlarla yüz yüze çalarken yaşadığı mutluluğu hissetmek harikaydı. Sırada tam bir ikici bahar konseri var.

        11 Ekim’de Özdemir Erdoğan Kübana’da olacak. Bu kez gençlerden daha kalabalık olma ihtimalimiz var. Değişime ayak uydurmak büyük ustayı o ortamda da izlemek gerek.

        Diğer Yazılar