Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Fransız Kültür Merkezi yeni sezonunu Gözde İlkin’in son derece etkileyici “Yer Düşü” sergisiyle açtı. 15. İstanbul Bienali’nin “Komşu Etkinlikler” kapsamındaki sergi aynı zamanda teması “Nefes” olan 4. PORTIZMIR Trienali etkinlikleri içinde de yer alıyor.

        Önemli işleri ile tanınan Gözde İlkin’in “Yer Düşü” adlı sergisi 2009- 2017 yılları arasında üretilmiş üç eserden oluşuyor. Sanatçının 2009 yılında ürettiği “Hususi Pasaport” adlı eser sınırlar, göç ve ülkeler arası komşuluk ilişkilerine odaklanmış.

        Sanatçının 2015 yılında ürettiği “Boğaz Turu” adlı eserinde ise yakın tarihin toplumsal ve politik olaylarını, güç dengelerini, kentsel dönüşüm süreçlerini betimlediği kumaştan bir sahneye tanıklık ediyoruz. Sergiye adını veren ve 2017 yılında üretilen “Yer Düşü” adlı eser, kumaş üzerine işlenmiş boşlukta gezinen figürlerden oluşuyor. Eser, figürlerin gezindiği hayali mekân ve manzarayı betimleyen bir şiirle birlikte sunuluyor. Bu olağanüstü sergi 12 Kasım 2017’ye kadar görülebilir.

        Yıllardır sürdürdüğü birbirinden nitelikli etkinlikleriyle İzmir’in kültür sanat yaşamının atan yüreği işlevini gören İzmir Fransız Kültür Merkezi’nin yeni sezon etkinliklerini kurum müdürü Caroline David’in cümleleriyle özetleyelim: “Ekim ayında yine Portizmir Trienali kapsamında, Fransız seramik sanatçısı Brigitte de Bazelaire’in seramik atölyesi gerçekleşecek. Kasım ve Aralık aylarında, İzmir’in en önemli 2 film festivalini, uzun yıllardır olduğu gibi yine salonumuzda ağırlayacağız. Uluslararası Kısa Film Festivali ve İnsan Hakları Belgesel Film günleri.

        DEV EKRANDA İZLENECEK

        Elbette her Salı gerçekleşen Ciné-kulüp film gösterimlerimiz de devam edecek. Aralık ayının ortalarında, Fransa’nın en büyük Müzesi olan Louvre Müzesi ve Pompidou Sanat Merkezi’nin de bir parçası olduğu ve Fransa dışında ilk kez İzmir’de yer alacak Sanal Müze Projesi ile 250 kadar başyapıtı dev ekranda interaktif bir şekilde izleme imkanı bulacağız.

        İlk yıllarından beri bir parçası olmaktan gurur duyduğumuz, en önemli işbirliklerimizden biri olan İzmir Avrupa Caz Festivali’ne ve Uluslararası Kukla Festivali’ne de katılım göstereceğiz. Günden güne gelişen ve modernleşen kütüphanemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam edecek.

        Kütüphanemizde kitap ve film arşivinin yanı sıra bilgisayarlardan faydalanabilir, aile oyunlarıyla hoş vakit geçirebilirsiniz. Yılardır genel temalarımızdan biri olan Arkeoloji konusunda konferanslarımız sürecek. Ve yeni dönem Fransızca kurslarımız 2 Ekim’de 450 öğrencimizle başlayacak.”

        Diğer Yazılar