Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Doğanın muhteşem bir uyumu var. Her şey planlı ve programlı. Doğumlar, ölümler, yaşam büyüleyici bir düzenle sürüp giderken, büyük ve alt edilemez bir tehdit beliriyor.

        İnsanoğlu. Ve bir İsviçre saati gibi kusursuz işleyen bu düzen, kendisini yaratılanların en akıllısı sanan insanoğlu tarafından planlı ve bilinçli bir şekilde yok ediliyor.

        WWF- Türkiye yeni yıl mesajında; “Birbirimizden farklıyız, ama hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz. Dünya, biyoçeşitlilik konusunda kayda değer ve hızlı bir düşüş yaşıyor. Geçen yılki Yaşayan Gezegen Raporu’nun ortaya koyduğu tablo da bu durumu kanıtlıyor.

        Doğal yaşam geçtiğimiz on yıllık dönemin sonunda ortalama yüzde 67 gibi bir oranla endişe verici bir azalma gösterdi.

        Bilim insanları, yıllardır insan faaliyetlerinin yaşamı altıncı kez kitlesel bir yok oluşa sürüklediği uyarılarını yapıyor” diyor ve sesleniyor: “Bu gidişatı tersine çevirmek #BirlikteMümkün!” WWF – Türkiye’nin önerisi ise yürek ısıtan cinsten. “Bu yılbaşında sevdiklerinize hediye alırken, dünya için de umut veren bir adım atabilirsiniz! Arkadaşlarınız veya aileniz adına tehdit altındaki bir türü sembolik olarak evlat edinerek hem onlara yaşam dolu bir hediye verebilir, hem de WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarına destek olabilirsiniz.” Yıllar önce, kendisine iyilik yaptığımı düşünen bir arkadaşım bu gün hala unutamadığım bir armağan göndermişti. Teşekkür için adıma bir Akdeniz foku evlat edinmişti.

        Üzerinde ismimin yazıldığı o sertifika yaşamım boyunca aldığım en güzel hediye oldu.

        Bu sayede Monachus monachus’larla ilgili her şeyi öğrenme gayretine girdim.

        Öyle ya Akdeniz foku bir evladım vardı, tanımamak olmazdı. Arkadaşımın hediyesi bu muhteşem canlılarla ilgili farkındalık geliştirmemi de sağladı.

        Yarattığı duygu zenginliğinin yanında belki adını duyduğunuz ama çok da ilgilenmediğiniz canlılar hakkında bilgi sahibi oluyorsunuz.

        UTANIYORSUNUZ

        İnsanoğlunun bu güzel canlıların yaşamlarını rant uğruna fütursuzca yok ettiğini görüp insanlığınızdan utanıyorsunuz. WWF –Türkiye, yeni yılda dostlarınızı mutlu ederken doğal yaşamı da korumaya katkı sağlayabileceğiniz harika öneriler sunuyor. Minimum 40 lira bağışla, kaplan, panda, saz kedisi, yunus, orfoz, deniz kaplumbağası, orangutan kutup ayısı evlat edinebilirsiniz. Küçük miktarlarda da olsa bağışınızı devamlı kılabilirsiniz.

        Yılbaşı hediyesi alışverişinden önce www.wwf.org.tr adresini mutlak ziyaret edin. Hediyelerinizin fotoğrafını sosyal medyada paylaşırken #1Hediye2Mutluluk etiketimizi kullanmayı unutmayın!

        Diğer Yazılar