Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Modayı izlemeyi başaramadım hiç. İçinde rahat ettiğim giysileri seçtim hep. Bol, beni sıkmayan pantolonlar, tişörtler, gömlekler, spor ayakkabılar ve botlar. Moda ile anlaşamamamın nedenini bir rastlantı sonucu televizyonda Heidi Klum ve Tim Gunn’ın Project Runway şovunu izleyince çözdüm.

        16 sezondur süren bu moda tasarım yarışmasını izlerken modanın son derece dinamik bir olgu olduğunu ve benim bu dinamizme ayak uyduracak yetenekte olmadığımı fark ettim. Yenilikleri seven biri olduğuma göre moda dışı kalmamın nedeni tembellik olabilirdi. Genç tasarımcıların küçücük ipuçlarından yola çıkarak ortaya çıkardıkları giysiler gerçekten hayranlık verici.

        Gerçi bir televizyon şovunda yaratım sürecinin tümüne şahit olamasanız da ne kadar yıpratıcı olduğunu anlamak zor değil. Oturup moda yazmamın nedeni de genç tasarımcılar zaten. IF Wedding Fashion İzmir 2018-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında 9. kez düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’nın 15 yarı finalisti belli olmuş. Anladığım kadarıyla bu on beş tasarım dikilecek ve “Şölen” temalı gelinlikler fuarın ilk günü sahnede olacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği partnerliğinde İZFAŞ’ın 16-19 Ocak 2018 tarihlerinde Fuarizmir’de düzenleyeceği 12. IF Wedding Fashion İzmir Fuarı kapsamında bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Gelinlik Tasarım Yarışması’na 121 genç tasarımcı 363 eserle katılmış.

        KALICI OLMAK

        Türkiye genelinde tasarım fakülteleri ve bölümleri bulunan tüm üniversitelerden gelen bu çalışmalar, sektörün önde gelen isimlerinden oluşan seçici kurul tarafından; yaratıcılık düzeyi, tasarımın özgünlüğü, yeniliği, giyilebilirliği, temaya uygun olması, malzeme seçimi, ürün tasarımının uygulama tekniklerinin geliştirilebilirliği ve uygulanabilirliği gibi kriterler gözönüne alınarak değerlendirilmiş. 16 Ocak’ta kazananlar podyumda ve moda dünyasında yerlerini alacak. Heidi Klum programda “moda dünyasında bugün varsınız yarın ise yok” diyor. Kalıcı olmak için çok çalışmak ve sunulan fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor.

        Diğer Yazılar