Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mutfağında çalıştığım on dokuzuncu Uluslararası İzmir Festivali bu.

        14. Festivalde ilk kez içeriden biri olarak festivaldeydim. Geçmiş on üç yıl sadık bir izleyici olsam da akla karanın ayırdına aslında içeri girdikten sonra vardım.

        Geçen yıllarda biriktirdiğimiz yaşanmışlıklar heyecanımızı hiç azaltmadı.

        32. Uluslararası İzmir Festivali 26 Mayıs’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Tekfen Filarmoni Orkestrası& Charlie Siem konseri ile başlıyor.

        Tekfen Filarmoni Orkestrası’nı bir iki kelimeyle tanımlamak gerekirse “Üç Denizin ve Barışın Sesi” demek doğru olur. Karadeniz, Hazar ve Doğu Akdeniz’e kıyısı olan 23 ülkenin sanatçılarından oluşan Tekfen Filarmoni Orkestrası sanat yönetmenleri ve daimi şefleri Aziz Shokhakimov yönetiminde, günümüzün en yetenekli kemancılarından biri olan Charlie Siem’e eşlik edecek.

        Programın tümünü burada tek tek açıklayacak yerim yok. Bazı genel bilgiler verip meraklılarını www.iksev.org sayfasına yöneltmek en doğrusu galiba.

        32. Uluslararası İzmir Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kalkınma Ajansı’nın katkıları, Eczacıbaşı Holding’in ana sponsorluğu, İzmir İtalya Konsolosluğu ve İzmir Goethe Enstitüsü işbirliği, Tekfen ve Arkas’ın program sponsorluğunda düzenleniyor.

        Onlarca destekçimiz ve bize emekleriyle katkı veren kurumlarımız ve dostlarımız var. Onlar olmasaydı ayakta kalmak mümkün olmazdı.

        ÇEŞİTLİ MEKANLAR

        Festivali programında yer alan 10 etkinlik Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Celsus Kütüphanesi, Efes Antik Tiyatro, Kemeraltı Abacıoğlu Hanı ve Çeşme Kalesi’nde gerçekleştirilecek.

        Avrupa Festivaller Birliği’nin yaz dönemi yönetim kurulu toplantısı 10-11 Haziran günlerinde İzmir’de yapılacak.

        EFA Başkanı, Belçika’nın Gent Kenti Valisi Jan Briers başta olmak üzere Avrupa’nın önemli festivallerinin kurucu ve başkanları İzmir’e gelecek.

        32. Uluslararası İzmir Festivali bir dünya prömiyerine de ev sahipliği yapacak. Çağımızın en üretken bestecilerinden, akordeon ve bandeneon sanatçısı Richard Galliano’nun, dünya sahnelerinin sihirli flütü Massimo Mercelli için yazdığı “Jade Konçerto”yu Mercelli dünyada ilk kez 1 Temmuz Pazar akşamı Cameristi Della Scala Oda Orkestrası eşliğinde Celsus Kütüphanesi’nde seslendirecek.

        Programının ve mekanlarının tüm özellikleriyle 32. Uluslararası İzmir Festivali, 2018 Avrupa Kültürel Miras Yılında öne çıkan bir festival olacak.

        Diğer Yazılar