Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Düzenli olarak her ay bir filmle buluşmak, yaşamın lezzetini artıran önemli bir olaydır. Ocak ayından itibaren Hazerfan Film Galeri İzmirliler için böyle bir buluşma düzenliyor. Sinemayı sevenler İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde Bağımsız Türkiye Sineması’nın seçkin örneklerinden biriyle buluşuyor.

        Kendi sözleriyle anlatırsak ; “Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları, Hezarfen Film Galeri’nin, Türkiye Sinemasının bağımsız filmlerinin yeni örneklerinden oluşturduğu bir sinema etkinliğidir. Son yıllarda yurtiçi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak dağıtım sorunları yaşayan Türk filmlerini ve filmlerin yaratıcılarını izleyiciyle buluşturmak, bu filmler için bir seyirci kitlesi yaratmak bu etkinliğin esas amacıdır. İzmir’de Hezarfen Film Galeri ve Fransız Kültür Merkezi’nin işbirliği ve Yeni Sinema Hareketi’nin desteği ile gerçekleşecek Bağımsız Türk Filmleri gösterimleri, ‘Yeni Sinema Hareketi’ nin başlattığı, Bağımsız Türkiye Sinemasının seyirci ile buluşmasını sağlamak amaçlı bir destekleme projesidir.”

        Ocak ayında yönetmen Lusin Dink’in “Saroyan Ülkesi” filmiyle başlayan, “Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları” 26 Şubat’ta “Gözümün Nuru” ile devam edecek. Saat 20.00’de Fransız Kültür Merkezi’nde başlayacak film ücretsiz izlenebilecek. Gösterimden sonra filmin iki yönetmeninden biri olan Melik Saraçoğlu ile bir de söyleşi yapılacak. Hakkı Kurtuluş, Melik Saraçoğlu’nun senaryosunu birlikte yazıp yönettikleri Şubat buluşmasının filmi “Gözümün Nuru”, yönetmenlerden Melik Saraçoğlu’nun öz yaşam hikâyesine dayanıyor. Hayatta en büyük amacı sinema yapmak olan M., ailesinden genetik olarak miras aldığı retina dekolmanı hastalığı nedeniyle kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Üst üste geçirdiği iki ameliyattan sonra 40 gün boyunca, gözleri bandajlı, yüzükoyun yatmak zorunda kalır ve bu süreçte korkularıyla yüzleşmeye başlar.

        Film 2013 Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu ödülleri, Siyad jürisi en iyi film ödülünü almış. Bol ödüllü filmin oyuncuları ise Melik Saraçoğlu, Bilgin Saraçoğlu, İsmail Saraçoğlu, Ahmet Saraçoğlu, Orhan Saraçoğlu, Öykü Altuntaş, Hakkı Kurtuluş.

        Hezarfen, bin bilimli, çok bilen, elinden her iş gelen anlamlarını taşıyormuş. Hezarfen Film Galeri de İzmir’in sinema ile buluşup barışmasına vesile olan gösterimlere imza atıyor.

        Böyle bakınca çok anlamlı bir isim seçtiği düşünülebilir. Bütün sinema severlere iyi buluşmalar öyleyse.

        Diğer Yazılar