Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklar için yazılmış kitapları okumayı seviyorum. Hele resimli olanları beni daha da mutlu kılıyor. Çünkü tekrar çocukluğuma dönmemi sağlayan bu kitaplar sayesinde çocukluğumun saf günlerindeki duygu ve düşüncelerle buluşup, günlük yaşamın içimde biriktirdiği zehri boşaltabiliyorum. Çocukça maceralara atılmak bana iyi geliyor. Kitabı bitirdikten uzun bir süre sonra bile örneğin işe gidip gelirken, kendimi öyküyü düşünürken yakalıyorum.

        LEZZETLİ YEMEKLER

        Mutluluğuma mutluluk katan son kitap eski ve iyi dostum Raşel Meseri’nin “Yumurtanın Sırrı” adlı fantastik öyküsü oldu. Işıl ve Can’la tanışınca da “Can’lı ve Işıl’tılı Maceralar “a ikinci kitaptan başlayabildiğime üzüldüm. Evet, anladığınız gibi Yumurtanın Sırrı, “Can’lı ve Işıl’tılı Maceralar “ serisinin ikinci kitabı. Bu Yayınevi’nden çıkmış. Hilal Üstgül’ün resimleriyle zenginleştirdiği kitap, deyim yerindeyse su gibi akıp gidiyor. İki yakın arkadaşın (Can ve Işıl) maceralarında olay örgüsü o kadar sağlam ki başlar başlamaz kendinizi kaptırıyorsunuz ve kitabı da elinizden bırakamıyorsunuz. Örneğin ben vapurda okumaya başladım ve o gece akşam yemeğini es geçip kitabı bitirdim. Zira işin işinde bir lezzet dehası olan Nini de vardı ve mutfağında pişirdiği birbirinden lezzetli yemeklerin ustalıklı anlatımı yazarının bir gurme olduğunu anlamamızı sağlarken, güzel bir yemeğin başaramayacağı hiçbir şey olmadığını da kanıtlıyordu.

        Kitabın tanıtım yazısında; “Can’lı ve Işıl’tılı Maceralar dizisinin bu ikinci kitabında kahramanlarımız yine çözülmesi çok güç bir olayın içine düşüyor. Bu kez karşılarında İkinci Dünya Savaşı’nın karanlık sırlarından biri ve o sırrı ele geçirmek isteyen gizemli kişiler var” diyor. Bu gizemli kişiler kötüler. Sakin bir mahallenin orta yerine uzay üssü gibi bir üs kurup, meraklı sorulardan kurtulmak için bol bol hediye dağıtan tipler bunlar. İki insan arasında olabilecek en iyi dostluğa sahip bu iki arkadaş üsse sızıp ne olup bittiğini öğrenmek istiyor. Sonunda dünyanın geleceğini kökünden değiştirebilecek olağanüstü bir yumurta bulduklarında iş daha da karmaşıklaşıyor. Can ve Işıl ve tabii Nini ve güzel yemekleri, yumurtanın gizemini çözmek ve kötüleri alt etmek için maceradan maceraya koşuyor.

        ÖDÜLLÜ BELGESELLER

        İzmir doğumlu Raşel Meseri, on parmağında on marifet olan farklı insanlardan biri. Ödüllü belgeseller, kısa filmler, oyun ve öykü yazarlığı yapabildiklerinden bazıları. Meseri, fantastik öykülerin yazıldıkları için var olduğuna değil, var oldukları için yazıldıklarına inanıyor ve bunun en iyi kanıtının çocuk aklının ta kendisi olduğunu düşünüyor. En kısa zamanda serinin ilk kitabı Enerji İmparatorluğu’nu edineceğim ve sonra merakla üçüncüyü, dördüncüyü bekleyeceğim.

        Diğer Yazılar