Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Erken başlayan yorucu bir günü müzik dinleyerek bitirmenin keyfini hiçbir şeye değişmem. Hele müziği bir konser salonunda dinliyorsam. MÜZİKSEV’in 198 kişilik bir salonu, sahnesinde tam kuyruk bir Yamaha piyanosu ve yoğun bir günü müzik dinleyerek bitirmeyi seven sadık bir dinleyici topluluğu var. Geçtiğimiz Perşembe gecesi “Küçük Bir Akşam Dinletisi” ile Bahar Sezonumuzu açtık.

        Meteorolojinin yoğun yağmur beklentisine rağmen salon umduğumdan kalabalık. Sahnede değerli sanatçıeağöver Zehra Sak Brody (keman) ve Işık Ece Tezgel Gönül (piyano) var. İkisini de eğer provalarını saymazsak, ilk kez dinliyorum. İkili, Bach’ın keman ve piyano için 4 numaralı sonatını çalıyor. Yumuşacık bir Bach yorumu bu. İçime işliyor. Başımı hemen yanımdaki duvara dayıyorum ve gözlerimi kapıyorum. Dışarıda hızlanan yağmur sadece İzmir’de duyabileceğiniz bir şakırtıyla yağıyor. Bu şakırtılar, Zehra Sak Brody’nin insanı olağanüstü duygulara sürükleyen yorumuna piyanoyla birlikte eşlik ediyor. Bitmesini hiç istemediğim bir mutluluk anı bu. Aralarda alkışlarla kesintiye uğrasa bile İkilinin yarattığı olağanüstü atmosfer günün tüm yorgunluğunu, bileğimin ağrısını unutturuveriyor.

        TEKRAR DİNLENECEK

        İkinci eser, Mozart’ın 18 numaralı sonatı. Keman ve Piyanonun ustalıklı işbirliği ile eser, daha ilk bölümünde tekrar tekrar dinlenecekler listeme giriveriyor. Küçük Bir Akşam Dinletisi, Ahmed Adnan Saygun’un Op. 20 Keman ve Piyano sonatı ile sona eriyor. Eseri dinlerken kendimi “Adnan Saygun eserlerini dinleyememe” suçundan beraat ettiriyorum. Çünkü bu mükemmel eseri büyük bir hayranlıkla ve ilgiyle dinliyorum, dinleyebiliyorum. İkilinin uyumları, enstrüman hakimiyetleri ve virtüöziteleri bu çalması ve benim gibiler için dinlemesi zor eseri kolaylaştırıveriyor. Konser sonrası hız kesen yağmura çıkarken hemen herkes ağızbirliği etmiş gibi Zehra Sak Brody ve Işık Ece Tezgel Gönül’ün bir daha ne zaman konser vereceğini soruyor. Sanatçıların ve dinleyicilerin memnuniyeti yorgun günümü mutlu ve huzurlu bitirmemi sağlıyor.

        Bu muhteşem ikiliyi kısacık da olsa tanıtmazsam haksızlık olacak. Halen YÜSEM Müzik Okulunda keman dersleri veren ve Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümünde Öğretim Elemanı olarak çalışan Zehra Sak Brody’nin çoğunluğu Amerika’da geçen parlak bir kemancılık ve eğitimcilik kariyeri var. Yurtiçi ve yurtdışında Oda Müziği, Duo konserler ve Solist Sanatçı olarak “Konser Piyanistliği” ne aktif olarak devam eden Işık Ece Tezgel Gönül ise İzmir Özel Çamlaraltı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi`nde piyano eğitmenliğini de sürdürüyor.

        Diğer Yazılar