Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yılın ilk on günlük tatili için gün sayıyorum. Kalan 20 günü kullanabilir miyim bilmiyorum ama şimdiden de dert etmiyorum. Amacım ilk on günümü gerçekten dinlenerek değerlendirmek. İyi dinlenmeliyim zira dönüşte hayli yoğun bir çalışma ve tedavi süreci beni bekliyor.

        Bunu övünerek söylemiyorum ama sağlık konusunda çok ihmalkârım. Son dakikaya kadar doktora, hastaneye gitmiyorum. Gerçi şu anki durum son dakikayı da geçtiğimi gösteriyor ya neyse.

        ZORU BAŞARDILAR

        Medeni bir insanın kendisine bakabilmesi gerekir. Sağlık sorunlarını ertelemek aslında akıl işi değil. En basitinden kısa sürede hallolacak sorunların uzamasına, daha masraflı ve eziyetli bir tedaviye yol açıyorsunuz. Ama işte bunları bile bile doktordan kaçmak neyin nesidir anlayabilmiş değilim. Belli ki bu da bir sağlık sorunu. Hazır tedavi olmaya karar vermişken ailemizin psikoloğuyla (ablam) bu konuyu ciddi ciddi konuşmalıyım.

        Çok yıllar önce bileklerimde başlayıp ardından dirseğime, sonrasında omuzuma tırmanan ciddi bir ağrım var. Sağ omuz üzerine kısa zamanda iki kez düşme başarısını da gösterince sağ kolumda direnç kaybı da başladı. Çay fincanımı kaldıramamak kolumu arkaya kıvıramamak gibi dertlerim derinleşti. Geçenlerde odamı düzeltirken çok ağır bir dolabı kendi başıma itmeye kalkınca belimi de incittim.

        Yürümemi güçleştiren ve hayatımı cehennem azabına çeviren ağrılara katlanmaya çalışırken annem ve ablam devreye girip biraz da zorla doktora götürmeyi başardılar. Ve böylece dünyanın en tatlı doktoru Güliz Özbek ile tanıştım.

        KİLO SORUNUNU ÇÖZMELİ

        Çok detaylı bir muayeneden sonra doktorum bir süre sonra artık çalışamaz hale geleceğinden korktuğu omuzumla işe başlamayı önerdi. MR çekildi. Sonucunu aldıktan sonra tedavi programımı belirleyecek ve umarım kendi başıma açtığım sıkıntılarımdan da kurtulmuş olacağım.

        Tedaviye omuzdan başladık dedim ama kilo sorunumu da çözmem gerekiyormuş. Nedense doktorlar için sorun olan kilolarım bugüne kadar bana hiç sorunmuş gibi görünmedi. Kendimden memnunum memnun olmasına da belli ki vücudum aynı duyguları paylaşmıyor.

        Tedavim planlanırken sadece bana özel bir diyet için gerekli tetkikleri de yaptıracağım.

        Ve doktorumun söylediklerini harfiyen yerine getireceğim. İnsanın güvenebileceği bir doktorunun olması gerçekten önemli. Şimdilik tedavimi sürdürmeye çok kararlıyım. Yaşamımda ilk kez kendimi biraz ön plana koymaya karar verdim. Umarım başarılı olurum.

        Diğer Yazılar