Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saçları yapılı, yüzleri boyalı, pırıltılı giysiler içindeki küçücük çocukların, kıvrılıp bükülerek hiç anlamadıkları duyguların şarkılarını söylemelerinden oldum olası haz etmedim. Tatmadıkları acıları, yaşamadıkları aşkları terennüm eden bu minikleri hiç sevimli bulmadım. Ve çocukları bu acıklı duruma düşürenlere de doğrusu bu ya hiç iyi gözle bakamadım. Oysa neşe, coşku, sevinç dolu çocuk şarkılarını çocuklardan dinlemek insanı yaşam hakkındaki bütün olumsuz duygularından arındırabilir. Kuşu, çiçeği, sevgiyi, dostluğu, arkadaşlığı anlatan çocuk şarkılarını çocuklar dillendirdiğinde, kısacası çocuklar şarkı söylediklerinde dünya değişir.

        MANEVİ DESTEK

        Amaçlarını, suça itilmiş çocukların tutuklulukları ve hükümlülükleri sırasında ve sonrasında bedenen, ruhen, ahlaken ve fikren olumlu gelişmeleri için maddi ve manevi destek sağlanmasına, güvenlik duygularının aşılanmasına, toplum içinde yapıcı ve verimli kişilik kazanmalarına çalışmak ve suça itilmiş çocuk sorunlarının çözülmesinde devlete en geniş ölçüde yardımcı olmak” olarak açıklayan ve Türkiye genelinde suça itilmiş çocuklar için özverili çalışmalar yapan Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı, yeni projeleriyle yine dünyayı değiştirmeye hazırlanıyor. Vakfın İzmir Şubesi “Şarkı Söylese Çocuklar” projesine Çocuk Şarkıları Söyleme Yarışması ile başlıyor.

        Çocukların müziğe ilgisini artırmak, onları çocuk şarkıları repertuarı ile tanıştırmak, Şarkı söyleme becerilerinin gelişimine katkıda bulunmak, dinleyen kitle karşısında sahnede şarkı söyledikleri bir etkinlikte yer almalarını sağlayarak özgüvenlerinin gelişimine katkıda bulunmak, Genel anlamda sanat, özel anlamda müziğin insan yaşamındaki önemine dikkat çekmek, Sanatın ve müziğin insan yaşamındaki onarıcı, yenileyici ve ileriye dönük amaçlar oluşturmadaki etkilerine vurgu yaparak psikolojik gelişimlerini olumlu yönde etkilemek, Yüksek düzeyli bir müzik zevki oluşturmalarına yardımcı olacak ipuçları vermek, Müzik öğretmenlerinin motivasyonlarını yükseltmeye katkıda bulunmak, Öğrenci velilerinin çocuklarının müzik yeteneklerini gözlemleme, doğru tespit ve teşvik konularında yerinde ve olumlu adımlar atmalarına yardımcı olmak, Vakfın faaliyet alanları konusunda bilgi vermek, farkındalık oluşturmak, gönüllülük esasına dayalı yürütülen projelere destek ve işbirliğine yönelik katkılar sağlamak gibi amaçlara yönelik yarışmaya 2-6. Sınıf öğrencileri katılabilecek.

        Yarışmanın son başvuru tarihi 12 Aralık 2014 olarak açıklanmış.

        Detaylı bilgi http://www.tcyov.org adresinden alınabilir.

        Ve bu yarışma etrafımızda çocuk şarkıları söyleyen çocuklar görmemizi sağlayabilir.

        Diğer Yazılar