Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nerede okuduğumu, kimin söylediğini hatırlamıyorum ama kim ettiyse iyi laf etmiş: “İnsanların kader sandığı şey, gerçekte kendi aptallıklarıdır” demiş.

        O zaman şans dedikleri şey de akılları ve fırsatları değerlendirme becerileri olmalı.

        Gerçi değerlendirilecek fırsatı nereden bulacağız diye bir soru da gelebilir akla.

        Belki fırsatları da yaratmak gerekiyordur.

        Yurt dışında da önemli bir tanınırlığı olan, günümüzün değerli caz sanatçılarıyla pek çok kez aynı sahneyi paylaşan, kayıtlar yapan Basçı Buğra Balcı tam da aradığımız örnek bence.

        Önüne çıkan fırsatları çok iyi değerlendiren ve ardından azim, özveri ve çok çalışmayla yeni fırsatlar yaratan genç bir sanatçı Buğra.

        Müziğe 5 yaşında org ve mandolin çalarak başlamış.

        Türk müziğiyle tanışması ud ile olmuş. Hüseyin Çebi ile batı müziği çalışmış.

        13 yıl boyunca ilgilendiği bas gitarı kendi enstrümanı olarak seçmiş.

        BURS DOLU EĞİTİM

        Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü’nde okurken, Kürşat And’ın öğrencisi olmuş ve kontrbas eğitimine devam etmiş. Ardından burslarla dolu bir eğitim yaşamı başlamış. 2007 yılında İKSEV’in İtalya Siena Caz Bursu’nu kazanmış ve Furio Di Castri ve Pietroo Leveratto ile kontrbas çalışmış.

        2008’de Yamaha All Stars Bass Guitar Ödülü’nü almış.

        Hemen ardından 2009’da bu kez Berklee College of Music’ten Arif Mardin Bursu’nu kazanmış. Burada Lincoln Goiner ve Bruce Gertz ile çalışmış ve ara ara beş farklı grup ile konserlere çıkmış.

        Her yıla farklı bir eğitim, burs ve çalışma azmi sığdıran genç müzisyen ardından New Hempshire Bass Festivali’nden tam burs hakkı kazanmış.

        FIRSAT YARATACAK

        Üstüne bir de Modern Music Academy’den bir burs daha alarak caz konusunda alınabilecek hemen hemen tüm bursları kazanmayı başarmış.

        2011 yılında New York’a giden Buğra, burada The Collective School of Music’te accompanist olarak çalışmaya başlamış. Ardından City University of New York Queens College Jazz Master Programı’na kabul edilmiş.

        Buğra Balcı, 11-12-13 Ekim günleri İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nda genç müzisyenler için fırsatlar yaratacak bir çalışma yapacak.

        New York The Collective School of Music’te öğrenim görebilmeleri için bir adaya tam, 15 adaya da kısmi burs şansı tanıyacak.

        İKSEV’den aldığı Siena Caz Bursu ile bir anlamda hayatı değişen Buğra Balcı, şimdi aynı mekanda gençler için aynı yolu açacak.

        Günümüz caz müziğinin bu genç ustası sınava katılma koşullarını da hayli esnek tutuyor.

        Öyle ki sınav sabahı gelip katılabilmeniz mümkün.

        Genç müzisyenler eğer ‘müzik benim hayatım’ diyorsanız, detaylı bilgiyi www.bit.do/thecollectiveturkiye adresinden alın ve kendi şansınızı yaratın.

        Diğer Yazılar