Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birkaç ay Belçika’ya gittiğimde orada yaşayan oğlum, iki torunum ve gelinim Kristel’le birlikte bizi Brüksel yakınlarında bulunan “İleri Teknoloji Fuarı”na götürmüştü. Gördüklerimiz hem beni ve hem de torunlarımı çok etkilemişti. Çünkü çocukları çeken çok şey vardı orada. Çok basit ama etkileyici aletler, düzenekler üretmişlerdi. Kolay kolay dışarı çıkamamış, birkaç saatimizi orada geçirmiştik.

        Gördüklerimi bu köşede yazınca, Yaşar Üniversitesi Medya İlişkileri Koordinatörü Hakan Atis aramış ve üniversite yönetiminin bu konuyla ilgilendiğini ve ileri teknoloji işbirliği için batı ülkeleriyle temasta olduklarını söylemişti. Bir zamanlar çocuklarının doktoru olduğum Hakan’dan iki gün önce bir telefon daha aldım.

        “Hocam, bizim yöneticiler sözünü ettiğim ileri teknoloji işbirliği için Hollanda’ya giderek önemli temaslarda bulundular ve işbirliği için anlaşmalar yaptılar,” dedi.

        Gerçekten de, Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer ile Bilgi ve Teknoloji Bölümü Müdürü Dr. Emrah Tomur’dan oluşan heyet, Hollanda’ya gitmişler, Hollanda’nın tek özel teknoparkının direktörü ile bilgi alış verişinde bulunduktan sonra işbirliği yapma konusunda anlaşmaya varmışlar.

        PHİLİPS İLE İŞBİRLİĞİ

        Bilirsiniz, eskiden beri Yaşar Holding denince akla iki şey gelir; boya ve turizm. Yaşar Üniversitesi’nin, bu holdingin alt yapısında kurulma sürecinde ben de TBMM’de idim. Kurulması yönünde el kaldırmış biri olarak, onun her başarısı beni de mutlu eder...

        Hollanda’da, bir dünya devi olan Philips ile işbirliği anlaşması yapmak, göz ardı edilemeyecek bir başarıdır. İçinde 10 bin kişinin çalıştığı ve 140 firmanın bulunduğu bu dev kampüs ile laboratuar ortaklığı projesi yaşama geçirilirse, sadece Yaşar Üniversitesi değil ülkemizin bilim ve sanayisi de bundan yararlanacaktır.

        DÜNYA GIDA ÖNDERİ

        Daha önce davet edilmiş oldukları bir başka önemli kuruluşu daha ziyaret etmişler; Dünya gıda devlerinden olan Wageningen UR.

        Yönetici konumundaki Scholten, uzun süredir Türkiye’den bir partner aradıklarını söyleyince, ana konuları görüşerek sözbirliğine varmışlar. Teknik ekiplerin yapacağı çalışmalardan sonra onlarla da ortak çalışma için anlaşma yapacaklarmış.

        İleri teknolojiyi kullanma yolunda adımlarını hızlandıran Yaşar Üniversitesi bu işi başarır da, böylesi dünya devleri ile ortaklıklar kurabilirse, gerçekten büyük bir albeni sağlamış olacak.

        Kararlı ve heyecanlı oldukları, Sayın Ahmet Yiğitbaşı’nın şu sözlerinden belli;

        “...İzmir’de kurmayı planladığımız modern teknopark için dünyanın en iyileri arasında bulunan Hollandalı kuruluşlarla işbirliğimizi sürdüreceğiz. Üniversitelerin bilim üretmek kadar topluma fayda sağlama misyonlarının olduğuna inanıyoruz.” Dileriz Yaşar Üniversitesi’nden ileride başka güzel haberler de duyarız!

        Diğer Yazılar