Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu yazıyı yazıp yazmama konusunda uzun süre düşündüm. Hekim olmam nedeniyle, sağlık çalışanlarına yapılanlara isyan etmem ve bu isyanı bir yazıya dökmem gerekiyor. Ama diğer yanda da İzmir Tabip Odası’nın kaygıları var! Oda, hekimlere şiddet konusunda bugüne kadar çok duyarlı oldu ama şiddetin haber konusu yapılmasında çekinceleri var.

        En son Aliağa Devlet Hastanesinde Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Osman Saffet Doğanay’a yapılan saldırıyı kınarken bu çekinceyi şöyle dile getiriyor; “... Tabip Odamız bir süreden beri hekime yönelik şiddet olaylarını basınla paylaşmama eğilimindedir. Sağlıkta şiddet olaylarının basında yoğunlukla yer almasının şiddeti özendirdiği ve normalleştirdiği yolundaki uzman görüşleri bu yaklaşımımızda etkili olmuştur. Ayrıca saldırıya uğrayan meslektaşlarımızın isteği de bu yöndedir.”

        İZMİR TABİP ODASI

        Tabip Odası haklı! Doktorlara, hemşirelere veya diğer sağlık çalışanlarına saldırmanın neredeyse olağan kabul edildiği bir ülkedeyiz. Bir de her gün yeni bir saldırı haberi çıkarsa bu durum olağan gibi görülmeye başlanır. Sağlıkçılara yönelik şiddet olaylarını haber olarak kamuoyuna yansıtmamak isteyen İzmir Tabip Odası’nın mahkeme kararları konusunda düşüncesi farklı; “Bununla birlikte, şiddet olaylarında mahkemelerce verilen cezaların ön plana çıkarılmasının doğru olacağı düşüncesindeyiz!” diyor. Bu konuda acaba doğru mu düşünüyorlar bilmiyorum.

        Çünkü sağlıkçılara yapılan saldırıların değişik mahkemeler tarafından fazla ciddiye alınmadığını ve saldırgana verilen cezaların, bırakınız caydırıcı olmayı, kimi zaman ‘özendirici’ bile olabildiği gerçeği var...

        SALDIRILAR ÇOK...

        Sağlık çalışanları hemen her gün sözel saldırıya uğramakta ama bunların çoğunu duymazdan gelmektedirler. Bu yönde hemşirelerimizin uğradığı sözel saldırıların haddi hesabı yok. Geçen hafta Atatürk Eğitim Hastanesi’nde şikayet konusu olan, hekime yönelik sözel şiddet böyle bir olaydı. Aynı gün içinde gazetelerde bir başka olay daha vardı: Milas’ta, elinde yara ile doktora giden bir kişi hem doktora ve hem de sağlıkçıya saldırmıştı... Dileriz gelecek, sağlık çalışanlarının çilesiyle dolu olmaz!

        Diğer Yazılar