Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        13 Ocak Cuma günü, Ekol Sanat Galerisinde çok güzel ve anlamlı bir serginin açılışı vardı.

        O gün Sıdıka Keskinoğlu’nun eserlerinden oluşan; Herşeye Rağmen Güneş Yeniden Doğar adlı sergiyi izleyerek evlerine dönenler, hem güzel bir sergiyi izlemiş oldular, hem de Sıdıka Keskinoğlu’nun KİTVAK’a (Kemik İliği Nakli ve Onkoloji Vakfı) yapmış olduğu yardımları öğrenmiş oldular.

        Çünkü Sıdıka Hanım bu sergisini KİTVAK yararına açtı.

        Bir ay sürecek olan sergide ne kadar resim satılırsa tamamını KİTVAK’a bağışlama kararını verdi.

        Serginin açıldığı Ekol Sanat Galerisi’nden söz etmemek haksızlık olacaktır.

        Çiğli’deki Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi’nin sahibi olan Sayın Dr. Mehmet Baz, hastanesinin bitişiğinde açtığı bu galeri ile sanata büyük hizmet veriyor.

        Kalburüstü sanatçılara açtırdığı sergilerle hem resim sanatına büyük destek veriyor ve hem de İzmirliler’in sanatla buluşmasını sağlıyor.

        Hastane sahipleri, hastane içinde ve yakınındaki en küçük alanları bile değerlendirmeye çalışırken, Sayın Baz’ın bu kadar geniş bir alanı ‘resim galerisi’ olarak ayırması her hastane sahibinin gösterebileceği bir özveri değildir. Hem sanatçılar ve hem de sanatseverler Ekol Sanat Galerisi ve KBB Hastanesi sahibi Dr. Baz’a ne kadar teşekkür etseler azdır.

        Elbette Sayın Baz’a bir büyük teşekkür de, KİTVAK’tan geldi. Çünkü Sayın Keskinoğlu’nun eserlerinin satılması durumunda elde edilecek gelir, umutsuz yavrularımıza umut veren KİTVAK’a gidecek...

        SIDIKA KESKİNOĞLU

        Sıdıka Hanım her ne kadar, “Resim yapmaya beş yıl önce hobi olarak başladım. Çalışmalarımı amatörce sürdürüyorum!” diyorsa da, almış olduğu temel eğitimde sanat var...

        Gezici Köy Enstitüsü Projesi’nde, dört yıl boyunca biçki dikiş nakış eğitimleri almış, sonra da Bursa Kız Sanat Okulu’nun dikiş nakış bölümünden mezun olmuş.

        Resim yapmaya karar verince de çalışmalarını İnci Tarakçıoğlu ile Hasan Rastgeldi atelyelerinde sürdürmüş.

        Ünlü ressamlarımızdan Prof. Dr. Hasan Rastgeldi, Sıdıka Hanım’ın hazırladığı kataloga yazdığı yazıda onun sanat yönüne verdiği değeri şöyle anlatıyor;

        “... Keskinoğlu çalışırken hem disiplinli hem de samimidir. Çalışmalarına grafiksel bir yapı hakimdir. Biçimler katı, renkler ise tekdüzedir.”

        Bu sergi, Sıdıka Keskinoğlu’nun ikinci kişisel sergisi. 8 ay önce, “Bir Yastıkta Kırk Beş Yıl” adıyla Akhisar Keskinoğlu Araç Müzesi’nde ilk sergisini açmış.

        Sergideki resimler, gören herkesin beğeneceği türden.

        Özellikle doğan güneşin egemen olduğu resimleri görünce insanın içinde bir mutluluk doğuyor.

        Resimlerde güneşin doğuşunu izleyenler, bir de, ‘Herşeye Rağmen Güneş Yeniden Doğacak’ sözcüklerini okuyunca bir başka umutlanıyorlar gelecekten...

        13 OCAK-13 ŞUBAT

        Sıdıka Keskinoğlu’nun resimleri 13 Şubat tarihine kadar Ekol Sanat Galerisi’nde görülebilir. Bu resimlerden satın alanlar sadece evlerinin ya da işyerlerinin duvarlarını zenginleştirmeyle kalmayacaklar, aynı zamanda KİTVAK’a da destek vermiş olacaklar.

        Sıdıka ile Fevzi Keskinoğlu’nun heyecan ve mutluluğunun bir nedeni de buydu zaten. Çok beğeni alan resimlerdeki gelirin, onkoloji hastası çocuklar için KİTVAK’a gideceğini bilmenin mutluluğu...

        Sağ olsunlar...

        Diğer Yazılar