Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kent Koleji, iddialı bir atletizm takımı kurma yolunda çok önemli bir adım attı.

        Gaziemir Spor Kulübü’nün kayıtlı sporcusu olan 13 yaşındaki Emir İlbasan’ı tam burslu olarak Gaziemir Kent Koleji’nin kadrosuna kattı.

        Emir İlbasan bugün Türkiye’de, geleceği en parlak rekortmen atletlerden biri.

        Kayıt öncesi Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil İbrahim Şenol, Emir’in anne ve babası ile Kent Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Murtezaoğlu bir araya gelerek, Emir’in geleceğine verilebilecek destekleri konuştu. Buluşmada, Gaziemir Spor Kulübü’nün milli antrenörü Adnan Yahşi ile Kent Kolejleri Atletizm sorumlusu olan Çiğli Kampüsü Beden Eğitimi Öğretmeni Umut Toyer de hazır bulundu.

        BAŞARILI SPORCU VE ÖĞRENCİ

        Kent Kolejlerinin böyle bir yola çıkması, okul için olduğu kadar Türk atletizmi için de çok önemlidir. Çünkü, para kazanılan spor dallarından biri olmadığı için, ancak okullar ve iş adamları destek verirse atletizmde başarı elde edilebilir.

        Atletizm, gençlerin yaşamını ve geleceğini etkileyen bir spor dalıdır. Aslında sporun her dalında bu özellik varsa da, sporların anası sayılan atletizm hiç birine benzemez.

        Çünkü atlet olan sporcu, kendisini geliştirmek için inanılmaz özverilerde bulunarak adeta kendisiyle yarışır. Bu sırada ne kötü bir şey düşünebilir ve ne de kötülüklere bulaşabilir...

        Başkalarıyla yarışırken de, hiçbir zaman adına (sportmenlik, spor ahlakı) denen saygı kurallarından ayrılmaz!

        Atletizm, dünyanın en eski sporu. Eski Yunan’da, Maraton’un yanı sıra, her büyük kutlama sırasında bir atletizm yarışı yapıldığı bilinir. MÖ. 8. yüzyılda İzmir’de yaşamış olan Homeros’un İlyada adlı eserinde, cenaze törenleri sırasında bile atletizm yarışları yapıldığından söz edilmektedir.

        Bir atlet, insan ve toplum değerleri açısından önemli özelliklere sahip olur.

        İşte bu nedenledir ki, Kent Kolejlerinin yönetimi, atletizm sporunu desteklemek ve bir atletizm takımı kurmak için önemli bir hamle yaptı. Kent yönetiminin, projenin başına getirdiği Umut Öğretmen’den büyük beklentileri var. Okulun Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Murtezaoğlu Umut Öğretmen’e. “Yeter ki, Kent Kolejlerini Türkiye’nin atletizmdeki en iddialı okulu yap!”

        Diğer Yazılar