Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAÇ derimde kaşınma ve kepeklenme var. Koyu renk elbise giyerken düşünür oldum. Kepek problemini nasıl aşarım? Selin Y./Ankara

        300 GRAM elma sirkesini kaynatın. Kaynamak üzereyken ocaktan alın. İçine bir tutam ısırgan otu koyup çay gibi demleyin ve süzün. Ardından içine bir tatlı kaşığı tuz ve bir çorba kaşığı ketentohumu yağı katın. Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak sürün. Başınızı nemli sıcak havluyla sarın ve 30 dakika bu şekilde kalın. Ardından da yıkanın. Bu formülden haftada iki kez yararlanın.

        Yağlı ciltlere meyveli tonik

        CİLDİM çok yağlı. Bu sorunu aşmak için yararlanabileceğim bir formülünüz var mı? Melek L./ İzmit

        1 LİMON, 1 portakal ve 1 yeşil elmanın kabuklarını cam bir şisenin içine yerleştirin. Şişeye bu malzemelerin üzerine çıkacak kadar arı su koyun. Cildinizi 5 gün boyunca sabah-akşam bu karışımla silin. Karışım bittikçe yenisini hazırlayın ve kullanmadığınız zamanlarda karışımı buzdolabında saklayın. Bu tonik cildinizi ferahlatacak ve aşırı yağlanmaya çare olacaktır.

        Sivilcelerinizi PATATESLE YOK EDİN

        YÜZÜMDE çok fazla sivilce var. Her türlü ürünü kullandım, bir süreliğine geçseler de sonra yeniden çıkıyorlar. Sivilcelerimi nasıl kurutabilirim? Sevil D./ Çanakkale

        YEDİKLERİNİZE dikkat edin. Kuruyemişlerden ve asitli içeceklerden uzak durun. Ayrıca bir adet patatesi rendeleyip suyunu sıkın. Bu suyun içine bir tatlı kaşığı bal katın. Her akşam yatmadan önce bu karışımı sivilcelerinize sürün. Yıkamadan yatın. Formülden haftada beş kez yararlanın.

        Diğer Yazılar