Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        - Gözeneklerimin sıkılaşması için ne yapabilirim? Songül K./Manisa

        3 adet kırmızı gül yaprağını 1 hafta boyunca 1 litre limon sirkesinin içinde bekletin. 1 haftanın sonunda süzün ve cildinize pamuk yardımıyla sürün. Bu formülden her akşam yatmadan önce yararlanmalısınız.

        Cildiniz yağlıysa çözüm maydanozda

        - Cildim çok yağlı. Nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor? Naz Y./İzmir

        YARIM demet maydanozu 1 çorba kaşığı maden suyuyla kaynatın. Blender’dan geçirdikten sonra içine 1 tatlı kaşığı üzüm çekirdeği yağı ve alabildiği kadar beyaz kil katın. 1 tatlı kaşığı da limon suyu ekleyin. Bu karışımı temizken cildinize sürün. 20 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın. Bu formülden her gün yararlanabilirsiniz.

        Parfümünüzü kendiniz hazırlayın

        - Parfümümü evde kendim hazırlamak istiyorum. Bana hem ekonomik hem de hoş kokulu bir parfüm tarifi verir misiniz? Deniz S./Çanakkale

        200 gram saf su, 25 gram alkol ve 1 tutam lavantayı iyice karıştırın. Bu karışımı bir cam şişeye koyun. Soğuttuktan sonra içine 3 damla lavanta çiçeği yağı katın. Parfümünüz kullanıma hazırdır.

        Vücudunuza yasemin yağıyla nem kazandırın

        - Cildim çok kuru. Her banyodan sonra pul pul dökülüyor. Banyodan sonra cildimin nemlenmesini sağlamak için ne yapabilirim? Perihan D./Kayseri

        1’ER çorba kaşığı susam yağı, badem yağı, zeytinyağı ve soya yağı ile 1 tatlı kaşığı yasemin yağını karıştırın. Bu karışımı tüm vücudunuza sürün. Düzenli olarak uygularsanız vücudunuz kısa zamanda nem kazanacaktır.

        Diğer Yazılar